Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας θα ζητήσει η ΠΝΟ

01:14 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τα προβλήματα του ναυτιλιακού κλάδου και της ναυτεργασίας, θα ζητήσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για το θέμα των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα σε ακτοπλοϊκές εταιρείες να καθορίζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία της Αδριατικής, με βάση τη λειτουργία των σωστικών μέσων

του πλοίου και τη μεταφορική τους δυνατότητα.

Η ΠΝΟ τονίζει ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της απόφασης, που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, θα οδηγήσει στην ανεργία 214 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα σε σύνολο 500 που εργάζονται σε 6 πλοία, με δυσμενείς συνέπειες για το ΝΑΤ, ενώ θεωρεί βέβαιο ότι θα παραβιάζονται πλέον κατάφωρα οι ώρες εργασίας των πληρωμάτων που θα παραμείνουν, με κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου.

Η συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτεργατών αποφάσισε, επίσης, να προβεί σε ελέγχους σε όλα τα πλοία των εταιρειών, για να καταγραφεί κατά πόσον εξοφλήθησαν οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον υπουργό Ναυτιλίας από την 1η Αυγούστου, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εργασίας και τις ακτοπλοϊκές ενώσεις, για το θέμα των υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων της Αδριατικής αλλά και για το θέμα των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλουν εταιρείες σε πληρώματα.

Η ΠΝΟ στην εξώδικη δήλωση, προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει λύση θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε χρόνο που θα προσδιορίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα