«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τρίτο πακέτο»

01:14 30/8/2013 - Πηγή: TNSite
«Είναι πολύ νωρίς τώρα για να μιλήσουμε για ένα (τρίτο) πακέτο οικονομικής στήριξης. Για ολόκληρο το επόμενο έτος δεν έχουμε πρόσθετες ανάγκες για χρήματα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Guardian.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, όλη αυτή η φημολογία είναι πρόωρη. «Τα χρήματα της ΕΕ (τρόικας) τελειώνουν τον επόμενο Ιούλιο

και τότε θα πρέπει να κρίνουμε την κατάσταση ξανά. Τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν είναι σίγουρο ακόμα», είπε.

Όπως επίσης ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, υπάρχει η πιθανότητα τον επόμενο χρόνο να μπει η Ελλάδα ξανά στις αγορές, εφόσον καλύψει δύο προϋποθέσεις, την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος και θετικής ανάπτυξης.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις είναι οπωσδήποτε θετικές. Τα έσοδα αυξάνονται και η ύφεση φαίνεται να αποκλιμακώνεται», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, δίνοντας έμφαση στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων οφείλεται στην εντυπωσιακή τουριστική σεζόν. «Είδαμε αύξηση 37% στα καθαρά έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι. Αν είμαστε τυχεροί και συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ποσοστό ανάπτυξης να ξεπεράσει τις προβλέψεις».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα