Συλλήψεις για διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Ραφήνα

19:22 19/5/2013 - Πηγή: TNSite
Αστυνομικοί του Τ.Α. Ραφήνας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, μία 41χρονη και έναν 55χρονο, στην Αγία Παρασκευή και στο Γέρακα, οι οποίοι το πρωί της 14ης Μαΐου διέρρηξαν διαμέρισμα ημεδαπού στη Ραφήνα και αφαίρεσαν κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικά είδη.

Δύο ημέρες μετά συνελήφθησαν το πρωί στο Γέρακα και την Ηλιούπολη, δύο ημεδαποί, ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από

την αστυνομική έρευνα, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι σε συνεργείο καθαρισμού πολυκατοικιών. Στις πολυκατοικίες όπου μετέβαιναν εντόπιζαν διαμερίσματα, των οποίων οι πόρτες δεν ήταν κλειδωμένες και με τη χρήση πλαστικής κάρτας εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, διέθεταν μέρος των κλοπιμαίων σε ενεχυροδανειστήριο στο Γέρακα, του οποίου ο ιδιοκτήτης τα μεταπωλούσε επίσης παράνομα, σε άλλο συνεργαζόμενο ενεχυροδανειστήριο στην Ηλιούπολη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες της 41χρονης και του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια και κοσμήματα.

Οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει το τελευταίο τρίμηνο τρεις διαρρήξεις-κλοπές διαμερισμάτων στη Ραφήνα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα