Πονοκέφαλος για τον Λέτα η ανεργία των νέων

18:43 19/5/2013 - Πηγή: TNSite
«Η απασχόληση των νέων είναι η καρδιά των προσπαθειών μου. Και για το σκοπό αυτό, με την επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, διαθέσαμε ήδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, σε πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

«Καταβάλλω συγκεκριμένες προσπάθειες για να μπορέσει να τονωθεί η απασχόληση των νέων, ενόψει και των όσων θα αποφασιστούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου», προσθέτει ο Λέτα.

Πιο αναλυτικά, ο Λέτα εξήγησε εξηγεί ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το «ελεύθερο», ώστε να

μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στoν υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ. «Επιθυμούμε μια ισχυρή πολιτική απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Ενρίκο Λέτα δεσμεύτηκε να εργασθεί ώστε να γίνει ακόμη πιο αποδοτικός ο διάλογος ανάμεσα σε κυβέρνηση, συνδικάτα και εργοδότες. Σε ότι αφορά δε την ενίσχυση των κρατικών υπηρεσιών που βοηθούν τους πολίτες να βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «θα εμπνευστεί από όσα ισχύουν στις σκανδιναβικές χώρες».

Σε σχέση πάντα με την Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Ιουνίου ο Λέτα συζήτησε πρόσφατα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τη δυνατότητα να αρχίσουν να διατίθενται αμέσως οι πόροι του προγράμματος «Youth Guarantee», υπέρ της απασχόλησης των νέων.

«Πρόκειται για έξι δισ. ευρώ, που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από το 2014, αλλά η κατάσταση είναι πράγματι οριακή», σχολιάζουν οι ιταλοί αναλυτές.

«Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, αυτό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε. Στην συνέχεια, μετά τις γερμανικές εκλογές, ελπίζουμε η Ευρώπη να προχωρήσει όντως με πιο γοργά βήματα» είπε ακόμη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα