Σοβαρά προβλήματα στο Πορθμείο Πέραμα – Σαλαμίνα

09:50 14/5/2013 - Πηγή: TNSite

Μέχρι το βράδυ τα πλοία που θα διεξάγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή αναμένεται να φτάσουν τα 13.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς χθες έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο προς τις δύο κοινοπραξίες των φέρι μπόουτ στη Σαλαμίνα, να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, βάση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Την οδηγία έχουν εφαρμόσει τα πλοία σε όλες τις πορθμειακές γραμμές εκτός από τη Σαλαμίνα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι έχει δώσει έως τώρα τρεις παρατάσεις στις δύο κοινοπραξίες για την εφαρμογή της, ενώ προειδοποιεί ότι σκοπεύει να αναστείλει

τις άδειες τους, να μετατρέψει τις γραμμές σε «δημόσια υπηρεσία» και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κάλυψή τους από άλλες εταιρείες.

Από την πλευρά τους, οι δύο κοινοπραξίες των φέρι στη Σαλαμίνα ισχυρίζονται, ότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά μόνο στα ποντοπόρα πλοία και όχι στα πλοία που κινούνται εντός λιμένα και ζήτησαν να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών μέχρι να εκδοθεί η τελική δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης αντιδρούν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Παλούκια, κάνοντας λόγο για επικείμενο αποκλεισμό του λιμανιού. «Ο υπουργός δεν περιμένει την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης και απειλεί με άμεση αποδρομολόγηση του συνόλου των πλοίων των γραμμών που συνδέουν τη Σαλαμίνα με το Πέραμα και τα Μέγαρα» λένε χαρακτηριστικά.

Το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση της εν λόγω πορθμειακής γραμμής θα πρέπει απαραιτήτως να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (Τηλ:210-4677277) και Περάματος (Τηλ:210-4410441), ώστε να τους παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα