Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Σαλαμίνα – Πέραμα

Χωρίς σημαντικά προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τη Σαλαμίνα προς το Πέραμα, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να αναθέσει την κάλυψη των γραμμών σε άλλες εταιρείες, αφού οι δύο κοινοπραξίες των φέρι μποτ που διαχειρίζονταν έως σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση, δεν κατέθεσαν βεβαίωση υποχρεωτική κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτους, όπως ορίζει και σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το

υπουργείο είχε δώσει προθεσμία στις δύο κοινοπραξίες μέχρι και χθες το βράδυ να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους αφού σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων.
Από τα ξημερώματα η γραμμή εξυπηρετείται από δύο πλοία, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να δρομολογηθούν άλλα 11 φέρι μποτ διαφόρων τύπων.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ήδη στην τροποποίηση δρομολογίων και καλεί το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση των εν λόγω πορθμειακών γραμμών να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (2104677277) και Περάματος ( 2104410441), προκειμένου να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους, ενώ ζητεί την κατανόησή τους για τις τυχόν δυσλειτουργίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι με την ασφαλιστική κάλυψη που απαιτεί το υπουργείο, βάση ευρωπαϊκής οδηγίας, αποζημιώνονται πλήρως οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά την διάρκεια του πλου, αλλά και οι θιγόμενοι σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης.
Το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σχετική ευρωπαϊκή οδηγία έχει εφαρμοσθεί έως τώρα από όλους τους πλοιοκτήτες των πορθμείων, εκτός της Σαλαμίνας.

Keywords
Αναζητήσεις
aktoploika gia salamina, 2104677277
Τυχαία Θέματα