«Σίγουρα θα μας βοηθήσει ο Ντάνστον»

01:29 10/7/2013 - Πηγή: TNSite
Κάθε άλλο παρά ρίσκο ήταν για τον Ολυμπιακό η απόκτηση του Μπράιαντ Ντάνστον, όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης τη φετινή σεζόν είναι σίγουρος πως ο μέχρι πρότινος σέντερ της Βαρέζε θα βοηθήσει

αρκετά τους «ερυθρόλευκους», ενώ παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Στη συνέχεια, ο έλληνας κόουτς ανέφερε πως προτεραιότητα για την ομάδα του Πειραιά είναι η απόκτηση ενός ακόμη ψηλού και δίχως βιασύνη, ενός περιφερειακού.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτό το πραγματικά εκπληκτικό μέρος. Οι εγκαταστάσεις και οι χώροι είναι υπέροχοι, το γήπεδο είναι ικανό να φιλοξενήσει επαγγελματικές ομάδες. Επομένως βρίσκεστε στο τέλειο περιβάλλον για να δουλέψετε στο μπάσκετ, το οποίο πιστεύω πως αγαπάτε. Η αγάπη για το άθλημα είναι το βασικό στοιχείο για να κάνετε όλα τα υπόλοιπα ως μελλοντικοί μπασκετμπολίστες. Έχετε και εξαιρετικό επιτελείο, που σας μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για το αν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ήταν προσωπική του επιλογή: «Φυσικά κι εγώ ήμουν εκείνος που τον επέλεξα. Η επιλογή ενός παίκτη είναι μια σημαντική και πολύ σοβαρή διαδικασία. Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες “να, θα πάρω τον τάδε παίκτη”. Τους παίκτες που επιλέγουμε τους παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου. Τους μελετούν προσεκτικά οι συνεργάτες μας και ερευνούμε τα πάντα για αυτούς. Για το χαρακτήρα τους, για την εργατικότητα τους, για τη θέληση και τη δίψα για διακρίσεις. Ο Μπρεντ είναι από τους καλύτερους παίκτες της Α1 και έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες για αυτόν. Η αθλητικότητα του είναι κάτι το τρομερό και δεν το βρίσκεις στην Ευρώπη. Έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει στην Ευρωλίγκα και εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες. Με κίνητρο, γεμάτους ενέργεια».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον: «Ναι, είναι αλήθεια ότι προσθέσαμε στο ρόστερ μας έναν ακόμη παίκτη και θα προσθέσουμε έναν-δύο ακόμη. Προέχει να βρούμε ένα ακόμη ψηλό και αργότερα, δίχως βιασύνη, θα επιλέξουμε έναν περιφερειακό. Δεν βιαζόμαστε. Τώρα πήραμε τον Ντάνστον, για τον οποίο είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει πολύ. Καταλήξαμε σε αυτόν μέσα από έναν συνδυασμό αξιολόγησης στοιχείων, πληροφοριών για τον χαρακτήρα του αλλά και των αναγκών που είχαμε ως ομάδα. Ασχοληθήκαμε πολύ με την περίπτωση του. Είναι ένας παίκτης που ήταν πρώτος στην αξιολόγηση, στα κοψίματα και στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα που αγωνιζόταν. Για ψηλός είχε φοβερά μεγάλα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και βολές, ενώ είναι ικανότατος ριμπάουντερ. Συλλέξαμε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του, μάθαμε πως είναι καλό παιδί, πως δουλεύει σκληρά και παρότι ορισμένοι θεωρούν πως είναι επιλογή με ρίσκο, για εμάς είναι μια ασφαλής επιλογή».

Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Κάναμε μια εξαιρετική χρονιά στην Ευρώπη, με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Όπως είπατε είναι λίγες οι φορές που μια ομάδα κατόρθωσε να πετύχει το back to back, όποτε αυτό δείχνει από μόνο του πόσο μεγάλο ήταν το επίτευγμα του Ολυμπιακού. Ήμασταν πολύ καλοί και στα δύο ματς του φάιναλ-φορ και είναι σπάνιο να νικήσει μια ομάδα δύο ματς, με τόσο μεγάλες διαφορές. Η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ καλές ομάδες, ασχέτως αν εμείς ήμασταν τόσο καλοί και δεν τους επιτρέψαμε να το δείξουν».

Για την αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και για το αν την δικαιολογεί: «Ήταν αντικείμενο έρευνας και προβληματισμού και για εμάς. Γενικώς η σεζόν ήταν μεγάλη και πολύ απαιτητική. Παίξαμε 75 ματς και το εφετινό TOP 16 είχε πάρα πολλά ματς. Είχαμε και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και στο τέλος λιγοστέψαμε ποσοτικά. Ο Μάντζαρης, που είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, ήταν τραυματίας και ο Λο ουσιαστικά έχασε τα δύο πρώτα ματς. Έβγαινε από το νοσοκομείο για να παίξει και ξαναγύριζε εκεί. Ακόμη ένας λόγος είναι ότι αδειάσαμε ψυχολογικά μετά το φάιναλ-φορ. Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχε μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί και ήταν πάρα πολύ διψασμένος».

Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα