Καταργούνται θέσεις στο Δημόσιο με το πολυνομοσχέδιο

23:50 9/7/2013 - Πηγή: TNSite

Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Η διαθεσιμότητα

Η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της οργανικής τους θέσης, διενεργείται μετά από αποτίμηση και μοριοδότηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Θα συνεκτιμηθεί η εργασιακή

και διοικητική εμπειρία τους, η άσκηση ειδικών καθηκόντων και η εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου. Αυξημένη μοριοδότηση λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί μετά από διαγωνισμό.
Η αποτίμηση των προσόντων αποτυπώνεται σε βαθμολογικό πίνακα από τα Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να ξεπερνά τους 8 μήνες.
Από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται οι υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή έχουν εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι, οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας, υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Η κινητικότητα

Στο πλαίσιο της κινητικότητας επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των Ν.Π.Δ.Δ..
Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα. Η μετάταξη ή μεταφορά αυτών των υπαλλήλων είναι υποχρεωτική.
Η κινητικότητα των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι αντιστοιχεί στην εργασιακή τους φυσιογνωμία και λαμβάνει υπόψη τα περιγράμματα θέσης και καθηκόντων τους, εφόσον αυτά υπάρχουν και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Η διαδικασία της μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων γίνεται από τα αρμόδια Τριμελή Συμβούλια των φορέων υποδοχής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα