Σκυταλοδρομία “Κινήσου Εν&am
Σκυταλοδρομία “Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο" στην Θεσσαλονίκη
7/10/2013Μια διαφορετική σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στις 11μμ στο Λευκό Πύργο, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE.Mε πάνω από 1.000 εκδηλώσεις σε 32 χώρες για το 2013, ηΕυρωπαϊκής Εκστρατεία NowWeMove 2012-202 έχει ως στόχο 100 εκ. Ευρωπαίοι να δραστηριοποιηθούν στον αθλητισμό και την φυσική άσκηση μέχρι το 2020.
Η σκυταλοδρομία “Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο” βραβεύτηκεήδη από τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove για την πολυτομεακή προσέγγιση της για την προώθηση της φυσικής άσκησης και των ωφελειών της ως καθημερινός τρόπος ζωής. Η βράβευση των 8 εκδηλώσεων που διακρίθηκαν θα γίνει στο συνέδριο MOVE στην Βαρκελώνη στις 18 Οκτωβρίου 2013.
Νικητές της σκυταλοδρομίας όλοι όσοι θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικά στίγματα, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τα πόδια, με πατίνια ή με ποδήλατα. Όλοι μαζί θα μεταφέρουν την σκυτάλη με το μήνυμα "Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο" απαιτώντας πόλεις με ελεύθερους χώρους για περπάτημα, παιχνίδι, χορό και φυσική άσκηση, πόλεις χωρίς εμπόδια για πεζούς και άτομα με αναπηρία, πόλη χωρίς μηχανοκίνητη ρύπανση, καρκινογόνα καυσαέρια και θόρυβο, πόλεις με δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Στην εκδήλωση θα γίνεται ενημέρωση για τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ενάντια στον Καρκίνο, με έμφαση στις καρκινογόνες ουσίες στην καθημερινή μας ζωή και στα oφέλη της καθημερινής άσκησης.
Η καθημερινή άσκηση αποτελεί προστατευτικό παράγοντα για πολλές ασθένειες τους σύγχρονου τρόπου ζωής όπως διαβήτης, καρδιακά επεισόδια, και καρκίνοι, και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία των Ελλήνων καθώςμόλις το 3% απάντησε θετικά ότι γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά (5 ημέρες την εβδομάδα) ενώ το 82 % γυμνάζεται σπάνια ή καθόλου (Ευρωβαρόμετρο, 2009).
H Eυρωπαϊκή Εβδομάδα MOVE, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια των "Ειδικών Ετήσιων Εκδηλώσεων". Hδιοργάνωση του 2013 συντονίζεται από την Διεθνή Ένωση Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA) με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) και του Εurosport.
Η εκδήλωση “Κινήσου Ενάντια στον Καρκίνο” οργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης (μέλος της ECF και υπεύθυνη λειτουργίας του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo για την Ελλάδα) με τη συνεργασίαμέχρι σήμερα 18 οργανώσεων και ομάδων της πόλης:
Αναπηρία Σήμερα | Αντιγόνη:Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσιμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία | Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών | Θετική Φωνή | Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης | Παιδιά εν Δράσει | Ποδηλατικό Καρναβάλι | Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ | Σύλλογος ΑμεΑ "Μέριμνα Ζωής" | Σύλλογος Γονέων 1ου Ειδικού Σχολείου | Σύλλογος Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής | Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Άλμα Ζωής" Νομού Θεσσαλονίκης | Action Bike Club | Asters Team | Beauty Against Cancer | Thessaloniki’s Rollers Skaters | Vegan Thessaloniki
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Χορηγός επικοινωνίας TV100-FM100.
Πρόγραμμα:
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
●11:00πμ Εκκίνηση - Λευκός Πύργος
Η σκυταλοδρομία θα ανταλλάξει την σκυτάλη σε διάφορα σημεία της πόλης, από όπου κάθε ομάδα που συμμετέχει θα μεταδίδει το δικό της μήνυμα Ενάντια στον Καρκίνο.
●12:00μμ Τελική Ευθεία - Λιμάνι
Η τελική ευθεία της σκυταλοδρομίας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι όπου θα διανύσουμε μαζί με άτομα με αναπηρία και ευάλωτες ομάδες τα τελευταία μέτρα προς τον Λευκό Πύργο.
●12:30-2:00μμ Εκδηλώσεις - Λευκός Πύργος
Στον τερματισμό μας στον Λευκό Πύργο, θα υπάρχουν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού από τις οργανώσεις και ομάδες που συμμετέχουν στην εκδήλωση. Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με αφήγηση, παιχνίδι, χορό και μουσική.
Η επίσημη ιστοσελίδα για την εκδήλωση NowWeMoveEvents
Facebook Event http://www.facebook.com/events/703472786345174/
Τα Νέα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Στη φυλακή ο Άκης και η Βίκυ-Με αναστολή Ζήγρας και ...
- ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ‘ΚΟΜΜΕΝΗ’ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ…
- Απίστευτη ομολογία από την Τατιάνα Στεφανίδου - Δείτε τι της "ξέφυγε"...
- Ποιος κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας της χρηματοδότης της Χρυσής Αυγής
- ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 17,5%, ΣΤΟ 11,4% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…
- Ti ''βλεπουν'' για την ελλαδα...
- Συλληψη συνδικαλιστη στο νοσοκομειο σωτηρια για χρηματισμο...
- Το φιλί τους ξεσήκωσε το Μαρόκο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TNSite
- Ν.Χατζηνικολάου: Σχολιάζει την καταδίκη Τσοχατζόπουλου
- Ελένη Μενεγάκη: Aπέβαλε το μωρό του Ματέο;
- Σαραντάχρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από γέφυρα
- Ολόκληρη η κατάθεση του Μάρτυρα Ε για τα τανκς στη Βουλή στο NEWS 247: Ο Μίχος δίδασκε την τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα
- Με ρυθμό 1,8% «έτρεξε» το α' 6μηνο 2013 η
- Ακίνδυνο το νερό στο Νεοχώρι
- Aσύγκριτη εμπειρία στα Starbucks
- Φωτό: Δείτε την Καινούργιου στην αγκαλιά του..τσολιά της!!!
- Γιατί ξοδεύουμε το 1/3 της ζωής μας στον ύπνο;
- Τελευταία Νέα TNSite
- Σκυταλοδρομία “Κινήσου Εν&am
- Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ψωνίζει στη Ρωσία
- Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2013
- Γιατί ξοδεύουμε το 1/3 της ζωής μας στον ύπνο;
- «Ο Ομπάμα δεν θα διαπραγματευθεί υπό την απειλή της στάσης πληρωμών»
- «Είχαμε απίστευτη στήριξη στον Παναθηναϊκό »
- Δικαστήριο αθώωσε τον Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ
- Η βροχή δεν σταμάτησε τους αγώνες Run Greece Πάτρας
- Μουρίνιο: «Βουτηχτές» οι Νεϊμάρ και Μπαλοτέλι
- Δώρο πιγκουίνος για τον Ντέσμοντ Τούτου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Τα φασιστικα κατορθωματα του «καιαδα»
- Μαρτυρια: «ο μιχος εκπαιδευε τους χρυσαυγιτες στη χρηση μαχαιριων - παροντες οι κατηγορουμενοι βουλευτες στα επεισοδια του εφετειου»
- VIDEO: Ποιος εισέβαλε στο πλατό της Ελένης και τον έκανε να την κυνηγάει;
- Νεα αυτοκτονια στην κρητη - 40χρονος πηδηξε απο γεφυρα!τελικα ολα ειναι μια αποφαση της στιγμησ…
- Γαργαλιάνοι: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράνομη κατοχή όπλου, φυτών κάνναβης καθώς και για απειλή!
- Τα καλά κρυμμένα μυστικά των οπτικών ψευδαισθήσεων
- Οι Μαθητές του Μεσολογγίου τραγουδούν για την Ειρήνη
- Αναιτιο το εγγραφο του υπουργου παιδειας προς τις εισαγγελικες αρχες, λενε οι πρυτανεις
- Σπαράζει η μάνα: «Θέλω πίσω το παιδί μου»
- Μνημονιο συνεργασιας με το μεγαλυτερο επενδυτικο σχημα του ισραηλ υπογραφει ο κ. χατζηδακησ-οχι για καλο