Σε βρετανική φυλακή ο Τσάρλς Τέιλορ

07:57 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας έφτασε στις 13:00 ώρα Ελλάδος στην Βρετανία όπου "παραδόθηκε σε εκπροσώπους του σωφρονιστικού συστήματος" της Βρετανίας, διευκρινίζει το Ειδικό Δικαστήριο στην ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο στο Λονδίνο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ο Τέιλορ βρίσκεται στην Βρετανία και να διευκρινίσει σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του. "Δεν σχολιάζουμε

μεμονωμένες περιπτώσεις", σημείωσε.

Το Λονδίνο είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο 65χρονος Τέιλορ θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε βρετανική φυλακή βάσει απόρρητης συμφωνίας που συνήφθη το 2007 λίγο μετά την σύλληψή του.

Ο Τέιλορ, πρόεδρος της Λιβερίας από το 1997 ως το 2003, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2012 σε κάθειρξη 50 ετών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο της Σιέρα Λεόνε (1991-2002), κατά τον οποίο έχασαν την ζωή τους 120.000 άνθρωποι και χιλιάδες άμαχοι ακρωτηριάστηκαν.

Ο Τέιλορ είχε κριθεί ένοχος ότι βοήθησε και ενθάρρυνε μια εκστρατεία τρόμου που είχε στόχο την εξασφάλιση του ελέγχου της Σιέρα Λεόνε παρέχοντας όπλα, πυρομαχικά και λοιπή επιμελητειακή βοήθεια στο Ενωμένο Επαναστατικό Μέτωπο (RUF) με αντάλλαγμα διαμάντια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Ειδικό Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη του και αποφάσισε ότι θα εκτίσει την ποινή του στην Βρετανία.

(Πηγή:ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα