Σε κόκκινο συναγερμό η αστυνομία στην Ιταλία

15:15 28/4/2013 - Πηγή: TNSite
Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στην Ιταλία, μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.

Δράστης της επίθεσης είναι ο Λουίτζι Πρεΐτι, από τα πυρά του οποίου τραυματίστηκαν δύο καραμπινιέρι.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς φέρει τραύμα στο λαιμό και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

Εκτός από τους δυο καραμπινιέρους, τραυματίσθηκε, ευτυχώς ελαφρά και μια έγκυος γυναίκα.

«Τι περιμένετε, πυροβολήστε

με;» φέρεται να φώναξε στους καραμπινιέρους, τη στιγμή που άνοιγε πυρ.

Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, ο δράστης έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων.

Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.

Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επιμένουν ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχικά προβλήματα, και ότι πρόκειται, για βίαιη επίθεση που πρέπει να οργάνωσε μόνος του.

Η επίθεση έξω από το Παλάτσο Κίτζι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση, δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιάνι Αλεμάνο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα