Σε επιφυλακή παραμένει η πυροσβεστική στην Πορτογαλία

17:53 2/9/2013 - Πηγή: TNSite
Οι πορτογάλοι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται επί ποδός και σήμερα καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονταν στη χώρα αναζωπυρώθηκαν χθες, κυρίως στη βόρεια Πορτογαλία, όπου κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Σήμερα το πρωί η κατάσταση είναι και πάλι πιο ήρεμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιγκέλ Κρουζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να μαίνονται τρεις μεγάλες πυρκαγιές στις περιοχές Πόρτο, Μπράγκα (βόρεια) και Αβέιρου (κεντρικά) τις οποίες προσπαθούν να

κατασβέσουν περίπου 200 πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, χθες Κυριακή, η φωτιά που κατέκαιε θαμνώδη περιοχή κοντά στην πόλη Γκοντούμαρ, στην περιοχή του Πόρτο, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. Στο μικρό χωριό Κοβέλο, στα περίχωρα της πόλης, δέκα σπίτια εκκενώθηκαν, ενώ κάηκε ένα ακατοίκητο σπίτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά στο όρος Καραμούλου.

Εξάλλου οι πορτογάλοι πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή καθώς μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με δυνατούς ανέμους.

Στη διάθεση της πορτογαλικής πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται πέντε γαλλικά και κροατικά αεροσκάφη Καναντέρ, τα οποία εστάλησαν στην Πορτογαλία την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της χώρας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα