Το φαινόμενο Τζένιφερ Άνιστον

16:50 2/9/2013 - Πηγή: TNSite

Αυτές τις μέρες προβάλλεται στους κινηματογράφους η κωμωδία «Οικογένεια Μίλερ» με την Τζένιφερ Άνιστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Home Cinema, με αφορμή την ταινία, σάς παρουσιάζει την Άνιστον, που εκτός από αγαπημένο «Φιλαράκι», έχει ανακηρυχθεί «Γυναίκα της χρονιάς» και θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές διασημότητες σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

H ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1969 στην Καλιφόρνια.

Λίγοι γνωρίζουν το ελληνικό της όνομα που είναι Γενοβέφα Αναστασάκη καθώς και το ότι έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα προτού ο πατέρας της αποφασίσει να μετακομίσουν οικογενειακώς στην Αμερική. Τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Νέα Υόρκη.

Η Τζένιφερ προέρχεται από οικογένεια ηθοποιών. Ο πατέρας της, που είναι ελληνοαμερικανικής καταγωγής και ονομάζεται Ιωάννης Αναστασάκης, είναι γνωστός στο χώρο του θεάματος με το όνομα Τζων Άνιστον. Έγινε γνωστός από τον ρόλο του στη σαπουνόπερα «Μέρες αγάπης» ως «Βίκτωρ Κυριάκις». Η μητέρα της, Νάνσι Ντάουν, έχει ιταλική και σκοτσέζικη καταγωγή. Παρόλο που και οι δύο της γονείς εργάζονταν στην τηλεόραση δεν επέτρεπαν στην Τζένιφερ, όταν ήταν μικρή, να παρακολουθεί. Ωστόσο σε ηλικία 11 ετών είχε αποφασίσει πως ήθελε να γίνει ηθοποιός. Έτσι φοίτησε στο «Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts» στο Μανχάταν.

Το 1990 πραγματοποίησε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη μίνι σειρά «Molloy» στη συνέχεια συμπρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική διασκευή της ταινίας «Ferris Bueller's Day Off», αλλά και οι δύο σειρές κόπηκαν αφού δεν κατάφεραν να σημειώσουν επιτυχία. Ακολούθησαν άλλες δύο αποτυχημένες σειρές, οι κομεντί «The Edge» και «Muddling Through». Έτσι το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πέρασε απαρατήρητο όπως και οι τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε, αφού σταμάτησαν να προβάλλονται λίγο μετά το ξεκίνημά τους.

Η άτυχη Άνιστον όμως δεν το έβαλε κάτω, και λίγους μήνες μετά πέρασε από κάστινγκ, το 1994, για «Τα Φιλαράκια». Αρχικά η παραγωγή σκεφτόταν να της δώσει τον ρόλο της «Μόνικα Γκέλερ», στην πορεία όμως έκριναν πως η Κόρτνεϊ Κοξ ήταν η κατάλληλη για αυτόν. Έτσι η Άνιστον πέρασε από καστ για τον ρόλο της «Ρέιτσελ Γκριν».
Με την αμερικανική τηλεοπτική σειρά, «Τα Φιλαράκια», που προβλήθηκε από το 1994 έως το 2004 η Τζένιφερ έγινε ευρέως γνωστή ως «Ρέιτσελ Γκριν», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις χώρες που προβλήθηκε. Για την ερμηνεία της, ως «Ρέιτσελ Γκριν», έχει βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Έμμυ.

Το 1998 ξεκίνησε να βγαίνει με τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και σύντομα οι δυο τους έγιναν το αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής. Το 2000 παντρεύτηκαν, αλλά πέντε χρόνια μετά πήραν διαζύγιο. Ως αιτία του χωρισμού τους φημολογείται ότι ήταν ο δεσμός του Μπραντ Πιτ με τηνΑντζελίνα Τζολί.

Ο τρόπος με τον οποία χειρίστηκε το διαζύγιό της η Τζένιφερ, έφερε τη συμπάθεια του κοινού προς το πρόσωπό της, συμπάθεια που εξαργύρωσε λίγο μετά με συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Ο παγκόσμιος τύπος την ανακήρυξε «Γυναίκα της χρονιάς».

Η Τζένιφερ βρέθηκε το 2010 στο νούμερο #8 της λίστας «World's Most Powerful Celebrities»του περιοδικού «Forbes», έχοντας έσοδα 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φιλμογραφία:

1997 Εραστής σε τιμή ευκαιρίας

1998 Όνειρα και Αϋπνίες
2002 Σαν Καλό Κορίτσι
2003 Θεός για μία Εβδομάδα
2004 Όταν Γνώρισα την Πόλυ
2005 Οι Φήμες Λένε
2005 Εκτός Τροχιάς
2006 Τα Χαλάσαμε
2006 Οι πλούσιες κολλητές μου
2008 Μάρλεϊ.Ενας μεγάλος Μπελάς
2009 Απλώς δεν σε γουστάρει
2009 Η αγάπη θέλει τον χρόνο της
2010 Επικηρύσσοντας την Πρώην
2010 Δωρητής Σπέρματος
2011 Σύζυγος για Ενοικίασή
2011 Αφεντικά για σκότωμα
2012 Wanderlust

Keywords
Τυχαία Θέματα