Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1, Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

23:51 5/12/2012 - Πηγή: TNSite
Η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Σαχτάρ με αυτογκόλ και προκρίθηκε ως πρώτη, έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, αποκλείστηκε παρά το 6-1 επί της Νόρτζελαντ

Σαχτάρ - Γιουβέντους 0-1

Σκόρερ: 56' αυτ. Κούτσερ

Γήπεδο: "Ντόνμπας", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Αφού και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες, το σκορ άνοιξε για την Γιουβέντους στο 56' με αυτογκόλ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ο Λιχτστάινερ ήταν οφ-σάιντ, όμως αυτό δεν δόθηκε και από την μπαλιά του ο Τζοβίνκο προσπάθησε να βρει την μπάλα, δεν τα κατάφερε, όμως αυτή κατέληξε στα δίχτυα από τον

Κούτσερ που δεν κατάφερε να διώξει.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ουίλιαν, Μχιταριάν, Εντουάρντο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Βιντάλ, Πογκμπά, Τζοβίνκο, Βούτσινιτς.

Τσέλσι - Νόρτζελαντ 6-1

Σκόρερς: 38' πέν. Νταβίντ Λουίζ, 45'+2 και 56' Τόρες, 51' Κέιχιλ, 66' Μάτα, 71' Οσκάρ / 46' Τζόσουα Τζον

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο

Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)

Τρία πέναλτι χρειάστηκαν στο Λονδίνο για ανοίξει το σκορ, με τον Νταβίντ Λουίζ να είναι αυτός που έκανε το 1-0 για την Τσέλσι από τα 11 βήματα στο 36'.

Στο 32' η Νόρτζελαντ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γκάρι Κέιχιλ, αλλά ο Πετρ Τσεχ απέκρουσε την εκτέλεση του Στόκχολμ.

Από χέρι του Μπέκμαν κέρδισε πέναλτι η ομάδα του Μπενίτεθ εν συνεχεία, ο Εντέν Αζάρ το εκτέλεσε στο 35' και ο Χάνσεν απέκρουσε.

Και το τρίτο πέναλτι δόθηκε για χέρι του Μτίλινγκα αυτήν την φορά, ενώ την εκτέλεση δεν την πήρε ξανά ο Αζάρ, ο αλλά ο Νταβίντ Λουίζ και ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 38'.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου ημιχρόνου ο Φερνάντο Τόρες έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, με δεύτερη προσπάθεια, καθώς μετά το 1ο του πλασέ και την απόκρουση του Χάνσεν η μπάλα χτύπησε στο σώμα του βρέθηκε πάλι μπροστά του.

Η Νόρτζελαντ μείωσε σε 2-1 στο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με το κοντινό πλασέ του Τζόσουα Τζον, δίνοντας γρήγορα νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Δεν κράτησε για πολύ το ενδιαφέρον πάντως, καθώς στο 51' ο Γκάρι Κέιχιλ έκανε το 3-1 και στο 56' ο Τόρες σκόραρε για δεύτερη φορά κάνοντας το 4-1 από ασίστ του Αζάρ.

Το 5-1 ήρθε στο 66' με τον Μάτα να νικά με δεύτερη προσπάθεια τον Χάνσεν, αφού ο Ισπανός είχε κάνει το "ένα-δύο" με τον Αζάρ.

Στο 71' ο Μάτα ήταν ο δημιουργός του 6-1, με τον Οσκάρ να είναι ο σκόρερ, φτάνοντας έτσι ο διεθνής Βραζιλιάνος τα 5 γκολ στην διοργάνωση.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Ρομέου, Ραμίρες, Μάτα, Αζάρ, Μόουζες, Τόρες.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Τιτσίνοβιτς, Πάρκχερστ, Ρούνιε, Μτίλινγκα, Αντού, Στόκχολμ, Κρίστιανσεν, Γκούντελαχ, Τζόσουα Τζον, Λόρεντζεν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ 10 (12-7)

2. Γιουβέντους 9 (11-4)

3. Τσέλσι 7 (10-9)

4. Νόρτζελαντ 1 (3-16)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)<

Keywords
Τυχαία Θέματα