Σ. Κεδίκογλου: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα

10:08 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ακόμη ότι το χρηματοδοτικό κενό "είναι υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουν οι πιστωτές μας".

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση αδιαλλαξίας της τρόικας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα πειστούν από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά. Η Ελλάδα

έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις και δικαιούται να ζητήσει το ίδιο από τους δανειστές. Έχουμε το μεγαλύτερο κυκλικά διορθωμένο πλεόνασμα. Έχουμε ένα πλεόνασμα της τάξης του 4% με 6%", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τα στοιχεία και πιστεύουμε ότι θα τους πείσουμε για την ορθότητα των ισχυρισμών μας", είπε.

Ερωτώμενος για το πετρέλαιο θέρμανσης, ανέφερε: "Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και έτσι η ενίσχυση των νοικοκυριών πάρθηκε και με γεωγραφικά και με εισοδηματικά κριτήρια".

Μεταξύ άλλων σχολίασε και τις αρνητικές δηλώσεις Άσμουσεν λέγοντας ότι εκείνος έχει την άποψή του. "Εμείς έχουμε διαφορετική εικόνα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα", είπε συνεχίζοντας ότι: "Έχουμε φάει όλο το λίπος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντια μέτρα. Έχει κάνει ένα μικρό θαύμα η Ελλάδα χάρη στις θυσίες των Ελλήνων".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ήταν τελείως απαράδεκτη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο.

Είπε πάντως ότι "δεν έχουμε εξισώσει κανέναν με κανένα. Έχουμε καταδικάσει τη βία" και πρόσθεσε: "Επικίνδυνος ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός. Είναι άλλο πράγμα να ασκείς και να δικαιολογείς τη βία. Και τα δύο οδηγούν σε λάθος χρόνου".

Τέλος, ανέφερε: "Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για τους πιτσιρικάδες των Πυρήνων της Φωτιάς. Τι μηνύματα στέλνεις; Δηλαδή έτσι τους αντιμετωπίζουμε;".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα