Ψάρευε ανήλικες μέσω facebook
Με το πρόσχημα της φωτογράφησης – έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ - τους "έκλεινε" ραντεβού σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, όμως οι δεκατετράχρονες αντί να φωτογραφηθούν αναγκάζονταν να υποκύψουν στις σεξουαλικές του ορέξεις.
Μία ακόμη υπόθεση αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος μαθητριών εξιχνίασε το Τμήμα Ανηλίκων της ΕΛΑΣ. Και δεν είναι η μοναδική. Δεκάδες είναι οι υποθέσεις με θύματα δεκατετράχρονα και δεκαπεντάχρονα παιδιά που καλούνται δυστυχώς να αντιμετωπίσουν όλο και πιο συχνά οι αστυνομικοί.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς δύο κοριτσιών (μιας δεκατετράχρονης και μιας δεκαπεντάχρονης) κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία. Όπως δήλωσαν, οι κόρες τους μαζί με άλλες δύο συνομήλικες φίλες τους συναντήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Αργυρούπολης με έναν 26χρονο νεαρό. Ο ίδιος τις είχε "γνωρίσει" μέσω facebook.
Μέρα τη μέρα έπεισε τα κορίτσια ότι μπορούν να δουλέψουν στο χώρο της πασαρέλας. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος οίκων μόδας και υποστήριζε ότι αναζητά ταλέντα στο μόντελινγκ. Ο νεαρός άντρας έβαλε μπροστά το σχέδιό του και με πρόσχημα ότι θέλει να φωτογραφίσει τις κοπέλες έναντι 5.000 έως 16.000 ευρώ κατάφερε τελικά να τις συναντήσει σε ξενοδοχείο στην Αργυρούπολη.
Οι έφηβες πήγαν στο ραντεβού, όμως αντί να ποζάρουν στο φακό έζησαν έναν εφιάλτη, πέφτοντας θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ενεργό ρόλο είχαν και τρεις ξενοδοχοϋπάλληλοι, ηλικίας από 27 έως 32 ετών.
Το Facebook αίρει τα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών
Εν τω μεταξύ, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook ανακοίνωσε ότι "χαλαρώνει" τις ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών.
Πλέον, οι έφηβοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικες χρήστες του Facebook.
Στην ουσία, όπως επισημαίνει το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες από το υλικό που εκείνοι θα "ανεβάζουν" στο δίκτυο (φωτογραφίες, βίντεο, ενημερώσεις κατάστασης κ.α.).
Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους "ακολουθούν" διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.
Όπως γνωστοποίησε το Facebook, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα.
Προκειμένου να περιορίσει την ακατάσχεση "εκροή" προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χρηστών του, το Facebook έχει λάβει δύο περιοριστικά μέτρα.
-Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που "ανεβάζει" στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς "φίλους" του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε "φίλους φίλων".
-Δεύτερον, εάν ο ανήλικος χρήστης επιλέξει να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προφίλ του και να το κάνει "δημόσιο", το Facebook με pop-up προειδοποιήσεις τον ενημερώνει ακριβώς για τον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω αλλαγή.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
News247
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- ΒΟΜΒΑ Χατζηνικολάου: Πάμε για ....
- $1 ανά γραμμάριο πουλάει την κάνναβη νόμιμα το κράτος στην Ουρουγουάη - Νόμιμο και στις ΗΠΑ
- Το πτυχιο δεν μετρα, οι μισθοι ειναι χαμηλοι
- Χρυσός σε φύλλα δέντρων βρέθηκε για πρώτη φορά
- Την κοπάνησαν όλοι από το ΠΑΣΟΚ και πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ...2,5% δίνουν μυστικές δημοσκοπήσεις..στο κόμμα του Βενιζέλου.
- Εκσυγχρονισμος των καταστηματων του ομιλου μαρινοπουλος α.ε...
- ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ...Η WIND έβγαλε στο "σφυρί" το σπίτι βιοπαλαιστή με 2 παιδιά για υπόλοιπο 200 €..Δείτε το βίντεο να φρίξετε..
- Τριημεροι εορτασμοι στη θεσσαλονικη 26-28 οκτωβριου...
- Ενιαίος φόρος ακινήτων: Φόρος για όλα τα ακίνητα. Κατηγορίες
- Εμπλοκη με την εθελουσια εξοδο-απολυσεις,στον οτε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TNSite
- Φωτό: Δείτε τη Δούκισσα Νομικού να μοιράζεται τον ίδιο άντρα με διαγωνιζόμενη του Dancing!!!
- Πόντο-πόντο η Ελβετία με την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA
- Τα «στοιχήματα» του ΠΑΟΚ
- Βιολογική κόρη των Ρομά η 7χρονη στην Ιρλανδία
- Μου έχουν ρίξει και έχω ρίξει χαστούκι σε γυναίκα
- Στις Βρυξέλλες Σαμαράς - Στουρνάρας
- Η Lucy Mecklenburgh ξαναχτυπά! [photos]
- Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου απολύθηκε επειδή έκραζε στο Twitter συναδέλφους
- Ολυμπιακός: Πλώρη για τις 20 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης
- Τελευταία Νέα TNSite
- Ξανάγινε «Τούρκος» ο Εζίλ
- Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αθήνα
- Η Lucy Mecklenburgh ξαναχτυπά! [photos]
- Ολυμπιακός: Πλώρη για τις 20 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης
- «Τέλος στην αμερικανική οικονομική κατασκοπεία»
- 19χρονος εξερευνητής θέλει να σπάσει το ρεκόρ για το ταχύτερο ταξίδι μέχρι το Νότιο Πόλο
- Στις Βρυξέλλες Σαμαράς - Στουρνάρας
- Ετοιμάζει… λίφτινγκ ο Αναστασίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Οι αγρότες που "βγαίνουν" στα 62...
- Κλειστή η Μουδανίων λόγω δοκιμαστικής παρέλασης
- "Απομακρύνεται" η απαγωγή
- Αγωνία στο Δικαστικό Μέγαρο για τη Δίκη της υπεξαίρεσης
- Δείτε τι βρήκε η αστυνομία σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Ξάνθη
- Στις Βρυξέλες Σαμαράς και Στουρνάρας
- Ελληνικά Μουσεία στο διαδίκτυο (links)
- Ο Τομ Χάρντι θα υποδυθεί τον Έλτον Τζον