«Πρωτιά» για την Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή και το 2013

12:29 4/12/2013 - Πηγή: TNSite
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μεταρρυθμίσεις αναδεικνύεται η Ελλάδα και το 2013, σύμφωνα με το think tank Lisbon Council, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβητούν την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών από την ελληνική κυβέρνηση, το think tank προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

και την κατατάσσει στην πρώτη θέση, όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις και στη δεύτερη θέση, μετά την Ιρλανδία, στη μείωση του κόστους εργασίας.

Επίσης, η Ελλάδα καταγράφει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό πρωτογενές της δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά 14,9% του ΑΕΠ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ισπανία, η οποία ακολουθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης, βελτίωσε το ισοζύγιο της κατά 6,6% του ΑΕΠ την τελευταία τετραετία.

«Το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη ολοκληρωθεί. Με τη βραχυπρόθεσμη πρόκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής να έχει σχεδόν αντιμετωπιστεί, απομένει τώρα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει το think tank.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα