Προημιτελικοί για μεγάλους «στρατηγούς»

14:15 16/3/2013 - Πηγή: TNSite

Η κλήρωση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρώ πως αποζημιώνει και τον πλέον απαιτητικό με τα τέσσερα ζευγάρια που ανέδειξε. Αν και υπάρχουν ασφαλώς διαφορές μεταξύ των ομάδων, δεν θεωρώ πως καμία ομάδα έτσι όπως βγήκαν τα ζευγάρια, δεν είναι χαμένη από χέρι. Ακόμα και η Γαλατά, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν η Ρεάλ είναι απρόσεκτη στην άμυνα της και με το πρώτο παιχνίδι να είναι στην Ισπανία.

Άποψη μου είναι πως σε αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρα από οκτώ πολύ σπουδαίες ομάδα, στα προημιτελικά βρίσκονται και εξαιρετικοί προπονητές. Αν εξαιρέσει κανείς την ιδιαιτερότητα

της Μπαρτσελόνα στον πάγκο, κατά τα άλλα, θα υπάρξουν σπουδαίες μονομαχίες και στους πάγκους. Ο υποτιμημένος αλλά αποτελεσματικός Χάινκες εναντίον του αναμορφωτή Κόντε, ο πανούργος Τερίμ κόντρα στον πολυμήχανο Μουρίνιο και ο πεπειραμένος Πελεγκρίνι απέναντι στον ανερχόμενο Κλοπ. Λες και η μοίρα ήθελε να βγάλει ενδιαφέροντα ζευγάρια και στους προπονητές.

Σαν ζευγάρι σίγουρα το Μπάγερν – Γιουβέντους είναι σίγουρα το πιο δύσκολο. Διότι οι Γερμανοί αν έχουν κάποιους να φοβούνται, αυτοί είναι πάντοτε οι Ιταλοί. Η Μπάγερν έχει ένα θεωρητικό προβάδισμα, ωστόσο η «βέκια σινιόρα» είναι μια πολύ σκληρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Κι επίσης είναι μια ομάδα, που σε τρικυμίες όπως αυτή που έπαθε η Μπάγερν την περασμένη Τετάρτη δεν θα συγχωρέσει. Η Γιουβέντους δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ένα σουρωτήρι, όπως ήταν η Άρσεναλ και θα πρέπει οι Βαυαροί να εμφανιστούν σοβαρότεροι και πειθαρχημένοι αν θέλουν να πάνε στα ημιτελικά. Οι Ιταλοί είναι μάστορες στο να σπάνε τον ρυθμό και ο Κόντε δε νομίζω πως κάνει τη χάρη ν’ ακολουθήσει η Γιουβέντους σε γρήγορο τέμπο τα παιχνίδια.

Η Μπαρτσελόνα είναι μια πανάξια ομάδα και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Πλην όμως στο ματς της Τρίτης, στάθηκε τυχερή εξαιτίας των επιλογών του Αλέγκρι αλλά και του δεδομένου πως είχε μια ομάδα απέναντι της με παίκτες που δεν είχαν παραστάσεις. Άλλη μια καταστροφική εμφάνιση εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, με σκορ ανάλογο όπως εκείνο με τη Μίλαν, αυτή τη φορά, ίσως να μην είναι αναστρέψιμο, κάτι βέβαια που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένο πως στο πρώτο ματς δεν αγωνίζεται ο Ζλάταν. Ωστόσο η Παρί έχει παίκτες με παραστάσεις και εμπειρίες που δεν θα διστάσει να τη χτυπήσει κι εκτός έδρας. Στην περίπτωση της η Παρί έχει ένα πλεονέκτημα. Δεν ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις, οπότε δεν μπορείς να πεις πως υπάρχει, ένας οδηγός για την αντιμετώπιση της. Η Μπάρτσα ασφαλώς και θελήσει να επιβάλλει το παιχνίδι της, όμως η Παρί είναι απρόβλεπτη. Κι επειδή αυτή τη στιγμή οι Καταλανοί στερούνται τεχνικού, ίσως ν’ αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερο θέμα.

Η κόντρα του Πελεγκρίνι με τον Κλοπ για μένα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το λογικό φαβορί είναι η Ντόρτμουντ, αλλά μπορεί κανείς να ξεγράψει την Μάλαγα; Οι Ισπανοί αποδείχτηκαν πολύ σκληρό καρύδι για την Πόρτο. Αυτή τη φορά ωστόσο, θα πρέπει να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερο αμυντικό πρόσωπο, απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα που είναι χρόνια μαζί, παρά το νεαρό της ηλικίας των παικτών της και ψάχνει τη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον. Θαρρώ πως αν ο Κλοπ αφήσει πάρα πολύ κατοχή στους Ισπανούς και αρκεστεί να χτυπήσει όταν θα βρει χώρο, ίσως αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Κλείνω με την κόντρα των δύο καλύτερων προπονητών από τους εναπομείναντες. Ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας πραγματικά σπουδαίος προπονητής. Θα αναμετρηθεί με τον special One, αλλά θεωρώ πως δεν είναι χαμένος από χέρι. Ειδικά με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Ισπανία, η Ρεάλ που δεν πέρασε ακριβώς δίκαια από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα βρει απέναντι της μια ομάδα με πνεύμα πολεμικό. Το εύρος μιας πιθανής νίκης στο «Μπερναμπέου» θα καθορίσει το αν η ρεβάνς θα έχει ενδιαφέρον. Με την υποσημείωση πως η Γαλατά, σκοράρει και εκτός έδρας αρκετά εύκολα. Μπορεί ο Τερίμ να βάλει δύσκολα στον «Μου» και πόσο δύσκολα μπορεί να είναι αυτά που θα του βάλει;

Άρθρο του Κώστα Μιαούλη Απο sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα