Πρόγραμμα επιχειρηματικής ωρίμανσης για startups

06:56 30/8/2013 - Πηγή: TNSite

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου

30/08/201301:55

30/08/201301:55

Πρόγραμμα επιχειρηματικής ωρίμανσης για startups

Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίαςΑιτήσεις συμμετοχής μέχρι και τις 9 ΣεπτεμβρίουΤο Startupbootcamp, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής ωρίμανσης (acceleration) για startups στην Ευρώπη, προσκαλεί ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε μία ημέρα παρουσιάσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί
στις 12 Σεπτεμβρίου στο ελληνικό κέντρο καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα.

Η «pitch day» εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου προγράμματος acceleration που δημιούργησε το Startupbootcamp σε συνεργασία με το ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Dutch Expansion Capital και την εταιρεία EY και απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Philips στο Άιντχοφεν της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί πρόσφατα από το περιοδικό Forbes ως η πιο εφευρετική του κόσμου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, διαδίκτυο των πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική. Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Το StartupBootcamp HighTechXL είναι ένας business accelerator που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο Άιντχοφεν στις 11 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Πρόκειται για ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα όπου τα 10 πιο υποσχόμενα startups στον τομέα του high-tech θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, θα έχουν την καθοδήγηση διεθνώς αναγνωρισμένων mentors. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές αξίας 600.000 ευρώ εκ των οποίων 15.000 ευρώ σε μετρητά, δωρεάν χώρος γραφείων για 6 μήνες για την ομάδα στο High Tech Campus στο Άιντχοφεν και άλλα σε αντάλλαγμα του 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Για την ημέρα παρουσιάσεων στην Αθήνα καλούνται εταιρείες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο από τους παραπάνω τομείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι περισσότερα υποσχόμενες εταιρίες θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Οι εταιρείες και οι ιδέες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα που αναπτύσσουν μπροστά σε ένα πάνελ από διακεκριμένους Ελληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και μέντορες του Startupbootcamp HighTechXL.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.startupbootcamp.org/events/startupbootcamp-pitch-days-in-athens.html

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα