Προφυλακιστέοι το αφεντικό και οι πιστολέρο

02:22 23/4/2013 - Πηγή: TNSite

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, υποστήριξαν ότι τα θύματα κινήθηκαν απειλητικά, οι πελάτες τους δεν ήθελαν να σκοτώσουν κανέναν. Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των περίπου 200 μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών. Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, υποστήριξαν ότι δεν ευθύνονται για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών, δήλωση που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δείχνει προς την πλευρά του 57χρονου ιδιοκτήτη.

Να

σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της έκτασης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, τότε πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.

Ο ιδιοκτήτης της φυτείας, πάντως, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εισήχθη μετά τα γεγονότα.

Εν τω μεταξύ με εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας οι 35εργάτες- θύματα της Μανωλάδας,

Keywords
Τυχαία Θέματα