Πορεία αλληλεγγύης για τον Κώστα Σακκά

19:57 28/6/2013 - Πηγή: TNSite

Το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε πρόσφατα την εξάμηνη παράταση της προφυλάκισής του, με αποτέλεσμα ο Κ. Σακκάς να κινδυνεύει να μείνει συνολικά τρία χρόνια στη φυλακή χωρίς να έχει καταδικαστεί για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων «Το κελί» καλεί τους πολίτες στην πορεία, αναφέροντας:

«Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σήμερα στην 25η μέρα απεργίας πείνας και κινδυνεύει άμεσα από αιφνίδιο

θάνατο, αλλά και από μόνιμες βλάβες. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να μη δεχτεί τις αντιρρήσεις της υπεράσπισής του για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του πλέον των 30 μηνών. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κράτος και η δικαιοσύνη θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι σε «ειδικές περιπτώσεις» μπορούν να καταπατούν το Σύνταγμα και τους νόμους – το επόμενο βήμα θα είναι η θεσμοθέτηση αυτής της αυθαιρεσίας. Επιπλέον η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δηλώσει ανοιχτά ότι η ένταξη στον αναρχικό χώρο αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το Γκουαντάναμο όπου κρατούνται άνθρωποι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς δίκη για χρόνια φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ο Κώστας Σακκάς κάνει έναν αγώνα για την ελευθερία, έναν αγώνα για όλους τους αδικημένους του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο αγώνας για την ελευθερία πρέπει και μπορεί να νικήσει.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά».

«Ο ανθρωπισμός είναι μια οικουμενική αξία που πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε», δήλωσε για την υπόθεση Σακκά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Κάθε προσβολή του νομικού πολιτισμού πλήττει ευθέως και τον ανθρωπισμό», σημείωσε και υπογράμμισε πως «η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για εξάμηνη παράταση της προφυλάκισης του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Σακκά, για μια υπόθεση για την οποία φαίνεται εκ πρώτοις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής του, υπονομεύει την αξιοπιστία του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Όπως εκτίμησε, «οδεύουμε σε δρόμους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα