Πνεύμα ζυμούμενον συμφώνως προς τα περιστάσεις

21:50 5/1/2013 - Πηγή: TNSite

Στους καιρούς της κρίσης και της αβεβαιότητας η ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ – Βank of Attention δοκιμάζει τη διοργάνωση μιας διαφορετικής έκθεσης, τόσο ως προς την ύλη όσο και ως προς τον τρόπο. Στην έκθεση «Πνεύμα ζυμούμενον συμφώνως προς τα περιστάσεις» συνυπάρχουν και έρχονται σε διάλογο διάφορες μορφές τέχνης, καλές και εφαρμοσμένες (γλυπτά, κατασκευές, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, design, street art, editions).

Ταυτόχρονα δοκιμάζεται ένας νέος τρόπος αγοραπωλησίας, ο οποίος συντελεί στη διαρκή

ανανέωση της έκθεσης. Η μονάδα της έκθεσης είναι το «αισθητικό αντικείμενο» το οποίο έχει εκτιμηθεί «συμφώνως προς τας περιστάσεις», όχι μόνον ως προς τη συμμετοχή του στην έκθεση, αλλά και ως προς την τιμή του. Το κάθε αισθητικό αντικείμενο μόλις πωλείται θα «κατεβαίνει» και θα αντικαθίσταται από επόμενο, από το value vault, το «θησαυροφυλάκιο αξιών» της ΠΟΤΝΙΑ ΘΗΡΩΝ - Bank of Attention.

Περιλαμβάνονται δημιουργίες των Κώστα Τσόκλη, Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Σκουταριώτη (Sonke), Δημήτρη Ντόκου (dmsntok),Ettore Sottsass, F.M.R. (limited editions), Γιώργου Κουβάκη, Ελένης Γεωργιάδη, Αλίκης Πανοπούλου, Andrew Michael Clements κ.ά.

Μέρος της έκθεσης αποτελούν και οι τρεις μίνι παραστάσεις κουκλοθέατρου, τραγουδιού και χορού, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη στις 21:30’ (εκτός από την Πέμπτη 3/1/2013), καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Διάρκεια έως 21 Μαρτίου 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα