Περπατώντας στη γέφυρα Κωνσταντίνος Καραμανλής

11:29 16/10/2013 - Πηγή: TNSite

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Μάνος Χωριανόπουλος

Κατευθυνόμενος προς την αίθουσα, όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πέρασα από την ομώνυμη "γέφυρα", που θυμίζει σε όσους προσπαθούν να το ξεχάσουν, ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τα καταφέρει.

Στο σημείο, το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση "Η αναγκαιότητα

της Ευρώπης", βρέθηκαν πολιτικοί, συγγενείς και πιστοί συνεργάτες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού και φωτογραφήθηκαν εμφανώς συγκινημένοι.

Ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο γιος του Κωνσταντίνος

Ο επί χρόνια έμπιστος συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Θεόδωρος Χαριτόπουλος

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπάρχει και η γέφυρα Κόνραντ Αντενάουερ, η οποία όπως είπε και ο πρόεδρος του ιδρύματος Αντενάουερ, Δρ Χανς Γκερτ Πόττερινγκ, είναι μικρότερη από αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

"Γέφυρες" ή "περάσματα", είναι δυστυχώς σύμβολα μιας άλλης εποχής, όταν υπήρχε ο στόχος της ουσιαστικής ένωσης των λαών της Ευρώπης.

Ίσως αυτό είναι το πιο περίεργο του να βαδίζεις σε μια τέτοια γέφυρα. Ο συμβολισμός, που έχει αλλάξει.

Στο παρελθόν, συμβόλιζε την αναγνώριση στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατ' επέκτασιν στην Ελλάδα και τις προσπάθειές της να είναι μέλος της ΕΕ.

Σήμερα οι "γέφυρες" μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μοιάζουν με ειρωνεία της ιστορίας, καθώς οι "λίγοι" υποτιθέμενοι ηγέτες του σήμερα, διαχειριστές χωρίς όραμα, έχουν βαλθεί να τις γκρεμίσουν, οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα