Πάρκερ....και έφυγαν για τελικό

02:15 21/9/2013 - Πηγή: TNSite

Mε τον Τόνι Πάρκερ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι έχοντας 32 πόντους η Γαλλία νίκησε την Ισπανία στην παράταση με 75-72 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής εκεί όπου την περιμένει η Λιθουανία.

Με το ημίχρονο να κλείνει 34-20 υπέρ των Ιβήρων πολύ πίστεψαν ότι ο ημιτελικός τελείωσε. Ωστόσο η ομάδα του Βινσέν Κολέ είχε διαφορετική άποψη και μπήκε στο παρκέ μεταμορφωμένη. Ο Πάρκερ βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι, τα τρίποντα των Γάλλων στο δεύτερο ημίχρονο

έγιναν 8/10 και μέσα σε 12' οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν ντέρμπι το παιχνίδι. Με το σκορ στο 65-65 ο Πάρκερ δέχτηκε τάπα από τον Φερνάντεθ και στην επόμενη επίθεση ο Καλντερόν αστόχησε από τη γωνία σε σουτ τριών πόντων με αποτέλεσμα ο ημιτελικός να οδηγηθεί στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί οι τρικολόρ έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και όταν πια το άστοχο τρίποντο του Γκασόλ στη λήξη της παράτασης δεν βρήκε στόχο, οι Γάλλοι μπήκαν στο παρκέ και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς καθώς γαι δεύτερο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ θα είναι παρόντες στον μεγάλο τελικό. Όλα τα λεφτά για τους πετεινούς ήταν ο σταρ των Σπερς Τόνι Πάρκερ με 32 πόντους έχοντας (8/9βολ, 9/17διπ, 2/2τριπ, 6ριμπ, 1ασ, 5λαθ, 2κλεψ σε 37:20'') που ήταν μία ομάδα μόνος του. Κλειδί για τους Γάλλους ο Ντιότ με 10π. Για τους "φούριας ρόχας" οι 19 πόντοι του Γκασόλ και οι 17 του Φερνάνεθ αποδείχτηκε ότι δεν έφταναν.

hprt

Keywords
Τυχαία Θέματα