Πάνω από το στόχο αναμένεται ο γερμανικός πληθωρισμός

01:57 31/7/2013 - Πηγή: TNSite
Ο πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσια βάση πιθανόν πρόκειται να υπερβεί το προβλεπόμενο 1,7% τον Ιούλιο, παραμένοντας πάντως κατώτερος του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία έχει παραμείνει κάτω από το ποσοστό-στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή κοντά στο 2% αλλά κάτω από αυτό φέτος, σημειώνει το ΑΜΠΕ, ενώ επί μεγάλο μέρος του 2012 βρισκόταν πάνω

από το όριο αυτό. Οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν να υπερβεί το ποσοστό αυτό φέτος, με μια έρευνα σε δείγμα οικονομολόγων την οποία έκανε το πρακτορείο ειδήσεων reuters να δίνει πρόβλεψη περί πληθωρισμού 1,5% στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμενόταν να μειωθεί στο 1,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 1,8% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την πρόβλεψη των ίδιων οικονομολόγων.

Πάντως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας που συχνά αντανακλά σχεδόν επακριβώς τα εθνικά δεδομένα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 2,1% τον Ιούλιο. Άλλα τρία ομόσπονδα κρατίδια κατέγραψαν πληθωρισμό 1,7%, 1,8% και 2% τον Ιούλιο. Τα ποσοστά για το σύνολο της Γερμανίας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα