Πάνω από το 50% των Ρουμάνων θα ψηφίσει τον νυν πρωθυπουργό Β. Πόντα

19:46 6/2/2014 - Πηγή: TNSite
Πάνω από το 50% των Ρουμάνων θα ψηφίσει τον νυν πρωθυπουργό και πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), Βίκτορ Πόντα αν προκριθεί στον δεύτερο γύρο των φετινών προεδρικών, ανεξάρτητα από το αν αντίπαλός του θα είναι ο πρόεδρος της Γερουσίας και αρχηγός Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος, Κριν Αντονέσκου ή οι πρώην πρωθυπουργοί, Εμίλ Μποκ, Καταλίν Πρεντόγιου και Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Έρευνας και Μελετών (CSCI).

Όπως

αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξαγόταν το επόμενο Σάββατο και η κυβερνώσα Ένωση Σοσιαλιστών- Φιλελεύθερων (USL) ενέκρινε κοινό υποψήφιο, το 32% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τον Κριν Αντονέσκου από τη USL, το 26% τον Μουγκούρ Ισαρέσκου (ανεξάρτητο), το 19% τον Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PDL) και το εξωκοινοβουλευτικό Κόμμα Λαϊκού Κινήματος (PMP), το 9% τον Κορνέλιου Βάντιμ Τούντορ από το εξωκοινοβουλευτικό Κόμμα Μεγάλης Ρουμανίας (PRM), το 8% τον Νταν Ντιακονέσκου από το "Λαϊκό Κόμμα Νταν Ντιακονέσκου" και το 6% τον Κέλεμεν Χούνορ της αντιπολιτευόμενης Δημοκρατικής Ένωσης Ούγγρων Ρουμανίας (UDMR).

Από την άλλη πλευρά, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) και το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) οι μεγάλοι εταίροι της κυβερνώσας συμμαχίας Ένωση Σοσιαλιστών- Φιλελεύθερων (USL) δεν προωθήσουν κοινό υποψήφιο, το 33% των Ρουμάνων θα ψήφιζε τον Βίκτορ Πόντα, το 22% τον Κριν Αντονέσκου, το 20% τον Μιχάι Ράζβαν Ουγκουρεάνου, το 9% τον Κορνέλιου Βάντιμ Τούντορ, το 8% τον Νταν Ντιακονέσκου, το 4% τον Καταλίν Πρεντόγιου και το 4% τον Κέλεμεν Χούνορ.

Αν στηθούν κάλπες για δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, βασικό φαβορί θα είναι ο Βίκτορ Πόντα ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας θα συγκεντρώσει ποσοστό 75%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Με αντίπαλο τον Κριν Αντονέσκου, ο οποίος εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 38% των ψήφων, ο κ. Πόντα θα έχει ποσοστό 62% και με αντίπαλο τον Εμίλ Μποκ (με 29%) θα έχει ποσοστό 71%.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι, αν διεξάγονταν ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή το 41% των ερωτηθέντων, θα ψήφιζε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συνεργαζόμενο με το Συντηρητικό Κόμμα και την Εθνική Ένωση για την Πρόοδο της Ρουμανίας, το 16% το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα και το 7% τη Δημοκρατική Ένωση Ούγγρων Ρουμανίας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα