Παιχνιδομηχανή αναπτύσσει η Google

03:57 28/6/2013 - Πηγή: TNSite

«Θέλει να προλάβει την Apple», υποστηρίζει η Wall Street Journal

28/06/201303:52

28/06/201303:52

Παιχνιδομηχανή αναπτύσσει η Google

Η Google επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία του λειτουργικού της συστήματος πέρα από τα smartphones και τα tablets

Η Google
επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία του λειτουργικού της συστήματος πέρα από τα smartphones και τα tabletsΗ Google αναπτύσσει μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που θα λειτουργεί με Android, αποκαλύπτει η Wall Street Journal, επικαλούμενη «ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα».

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, η Google επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία του λειτουργικού της συστήματος πέρα από τα smartphones και τα tablets, θέλοντας παράλληλα να εδραιώσει τη φήμη της ως κατασκευαστής συσκευών.
Για το λόγο αυτό, όπως επίσης υποστηρίζει στο δημοσίευμα της η WSJ, οι μηχανικοί της Google δουλεύουν και πάνω σε ένα ψηφιακό ρολόι για τον καρπό, το οποίο θα λειτουργεί βέβαια με Android.
«Με το ρολόι και την κονσόλα παιχνιδιών η Google ελπίζει να αντιμετωπίσει παρόμοιες συσκευές, τις οποίες μπορεί να παρουσιάσει στο μέλλον η Apple», αναφέρουν τα πρόσωπα που επικαλείται η εφημερίδα.
Επίσης, οι ίδιες «καλά πληροφορημένες» πηγές αποκαλύπτουν ότι η Google προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δεύτερη έκδοση μιας διαδικτυακής συσκευής αναπαραγωγής ψηφιακού περιεχομένου, επίσης βασισμένης στο δικό της λειτουργικό σύστημα. Το Nexus Q – όπως ονομάζεται - είχε παρουσιαστεί πέρσι, αλλά δεν βγήκε τελικά στην αγορά.

«Ο γίγαντας του διαδικτύου ελπίζει να σχεδιάσει και να προωθήσει μόνος του αυτές τις συσκευές και τουλάχιστον μια να βγει στην αγορά το φθινόπωρο», υποστηρίζει η πηγή που επικαλείται η Wall Street Journal.

Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
«Τα σχέδια αυτά», σχολιάζει ο αρθρογράφος, «είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της αποφασιστικότητας της Google να αξιοποιήσει την επιτυχία του Android». Του λειτουργικού συστήματος που ξεκίνησε το 2008 και πάνω του βασίστηκε το 75% των ενεργοποιήσεων smartphones και το 56,5% των tablets που στάλθηκαν σε όλο τον κόσμο το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC.

«Τα παιχνίδια για το Android έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλή και αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα, συγκριτικά με αυτά που προορίζονται για τις παραδοσιακές κονσόλες», υποστηρίζει η WSJ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι ίδιοι άνθρωποι, που έδωσαν τις πληροφορίες για τα νέα σχέδια της Google, είπαν ότι εν μέρει αποτελούν αντίδραση στις αναμενόμενη κίνηση της Apple να λανσάρει μια δικιά της κονσόλα παιχνιδιών, ως κομμάτι της επόμενης έκδοσης του Apple TV. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η Google φέρεται επίσης να παρακολουθεί πολύ στενά τις προσπάθειες του Ouya, ενός πολλά υποσχόμενου startup, το οποίο μόλις πριν από μερικές ημέρες έβγαλε στην αγορά έναντι μόλις 99 δολαρίων μια παιχνιδομηχανή που βασίζεται στο Android.

Πάντως και καθώς ο χώρος του gaming φαίνεται να αναδιαμορφώνεται ταχύτατα, με το παιχνίδι να συνεχίζεται «παντού και πάντα» μέσω διασυνδεδεμένων συσκευών, ενδιαφέρον παρουσιάζει η φαινομενικά παρακινδυνευμένη πρόβλεψη του CNET, ότι οι επερχόμενες εκδόσεις των PlayStation (4) και Xbox (One) ίσως είναι οι τελευταίες αυτής της γενιάς παιχνιδομηχανών. «Στην πραγματικότητα, οι δύο νέες κονσόλες μοιάζουν με δεινόσαυρους, που μας κρατούν πίσω σε μια εποχή όπου το hardware, το software και η επεξεργαστική ισχύ ήταν όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα πακέτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά, καθώς γίνεται εκτενή αναφορά στην online διανομή ψηφιακού περιεχομένου μέσω Cloud –είτε αυτό αφορά σε ταινίες, μουσική και βιβλία, είτε σε παιχνίδια.

«Οποιος παρακολουθεί τις τάσεις γύρω από περιεχόμενο γνωρίζει ότι το μέλλον, και μάλιστα το πολύ κοντινό, δεν είναι σε πλαστικούς δίσκους που παράγονται σε ένα εργοστάσιο, μπαίνουν σε κουτιά και στη συνέχεια αποστέλλονται σε καταστήματα λιανικής πώλησης, για να μείνουν εκεί μέχρι ο καταναλωτής να αποφασίσει να τους αγοράσει και να τους φέρει σπίτι», υποστηρίζει ο συντάκτης του CNET.

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα