Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη: Ράγισε το γυαλί

03:28 28/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη απαντάει στον Αντώνη Σρόιτερ για όλους και όλα. Απόψε τα μεσάνυχτα στον Alpha, η σιδηρά κυρία αποκαλύπτει στην «Αυτοψία» τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει το βιβλίο της. «Αποφάσισα να γράψω την ιστορία μου, την πορεία μου, γιατί θεώρησα ότι θα έχει ενδιαφέρον. Επειδή ξεκίνησα από το Ηράκλειο της Κρήτης,

ένα απλό κορίτσι, από μια απλή μέση οικογένεια και προσπάθησα να ανοίξω τα φτερά μου, να κάνω πράγματα, να σπουδάσω, να πετύχω, να γίνω δικηγόρος, να μπω στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να δώσω πράγματα στη χώρα μου. Στην Αμερική, όπως ξέρετε πολύ καλά, το βιβλίο μου ονομάζεται “My Greek drama”».

Η ίδια για πρώτη φορά εξομολογείται πως ο γάμος της πέρασε από κρίση. «Κάποια στιγμή ράγισε το γυαλί. Και βέβαια δεν θα σας πω τι έκανα, αλλά ήθελα να σώσω τη σχέση μου, τον γάμο μου, την οικογένειά μου. Ζήτησα βοήθεια επαγγελματική, να με βοηθήσουν να σώσω τον γάμο μου» δηλώνει, ενώ θυμάται πώς γνώρισε τον άντρα της ζωής της. «Είμαστε σε απόσταση περίπου δέκα βημάτων. Ο Θόδωρος καθόταν με τους γονείς του και εγώ ήμουν απέναντι. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα να με αφήνουν οι δυνάμεις μου και τραβήχτηκα πίσω και μου έδωσαν κάποιοι ευγενείς άνθρωποι ένα ποτήρι νερό και συνήλθα. Μετά βεβαίως μου είπε ένας πρέσβης ότι και εμένα αν με κοίταζε έτσι ο Αγγελόπουλος θα είχα λιποθυμήσει. Αυτή είναι η ιστορία».

Οσο για το αν θα τη δούμε να ιδρύει δικό της κόμμα, είναι μάλλον ξεκάθαρη. «Δεν με ενδιαφέρει ο τομέας της πολιτικής. Ουσιαστικά, δεν κάνω για πολιτικός. Εγώ είμαι άνθρωπος της πράξης, είμαι άνθρωπος που θέλω να βλέπω αν κάτι γίνεται. Δεν χρειάζομαι μια ετικέτα που να λέει είμαι πολιτικός για να κάνω πράγματα επειδή με νοιάζει η χώρα μου. Εγώ επενδύω στους νέους ανθρώπους τώρα. Αυτοί είναι οι επόμενοι ηγέτες μας. Δεν παριστάνω τον μεσσία, δεν παριστάνω τον προφήτη, είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω πράγματα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί όταν λέει «ήρθα για να μείνω», εξηγεί: «Εξαρτάται από ποια θέση το ακούει κανείς. Τι σημαίνει το ήρθα για να μείνω; Αγαπάω τη χώρα μου, θέλω να τη βοηθήσω. Μου έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τους έλεγα πηγαίνετε στην Ελλάδα να ξοδέψετε τα δολάριά σας, δεν υπάρχει πιο ωραία χώρα και λαός».

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα