Όταν ο άνθρωπος πιστεύει ότι ο σκύλος είναι καθρέφτης του εαυτού του

16:42 24/12/2013 - Πηγή: TNSite

Έρευνα για τη σχέση μεταξύ αφεντικού και κατοικιδίων δείχνει ότι χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η σχέση του σκύλου με τον άνθρωπο μεταφράζεται στον αντικατοπτρισμό του προσώπου του ιδιοκτήτη στο κατοικίδιο. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι όταν ντύνουν τα σκυλιά, και τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν παιδιά ή σε πολλές των περιπτώσεων τους μιλάνε.

Κάθε κριτική για το βάρος ή την...κατασκευή τους θεωρείται από τα αφεντικά τους προσβλητική.

Η δεύτερη κατηγορία προστατευτισμού είναι όταν ο ιδιοκτήτης σέβεται τα σκυλιά

του - ως μέλη της οικογένειας, αλλά είναι ουσιαστικά ακόμα ένα σκυλί και σίγουρα επιτρέπεται η παρουσία τους μέσα στο σπίτι αλλά όχι η...εγκατάστασή τους σε καναπέδες ή κρεβάτια.

Ο προστατευτισμός μπορεί να υπάρχει και από τους χορτοφάγους, οι οποίοι νιώθουν ότι πρέπει και οφείλουν να σέβονται όλα τα ζώα και κάθε μορφή ζωής.

Μία ακόμα κατηγορία, είναι εκείνοι οποίοι πιστεύουν ότι το σκυλί τους έχει γεννηθεί για να εκπληρώνει ένα...καλό σκοπό, όπως η εργασία και το κυνήγι.

Αυτοί είναι συνήθως αγρότες, ενώ τα ζώα σε αυτή την περίπτωση παραμένουν αποκλεισμένα από το σπίτι και μακριά από την άμεση επαφή με τον άνθρωπο.

Ο σκύλος δεν είναι τόσο πολύ μέρος της οικογένειας, αλλά περισσότερο ένας εκτελεστής εργασιών.

Τέλος μπορεί να υπάρχει μία ακόμα κατηγορία, εκείνων, οι οποίοι μπορεί να μην είναι χορτοφάγοι, και παρά το γεγονός ότι δεν αγαπούν τα ζώα να πιστεύουν ότι κι αυτά αξίζουν μια ευκαιρία και το δικαίωμα στη ζωή.

Είναι επίσης της άποψης ότι τα σκυλιά τους, όπως οι άνθρωποι μεταξύ τους διατηρούν άριστες σχέσεις με τα αφεντικά τους.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορει να τους πετούν μια μπάλα, να παίζουν κρυφτό ή να εκπαιδεύονται με κάποιο τρόπο μαζί τους.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα