Οικογενειάρχες με όπλα για αυτοπροστασία

13:42 4/10/2013 - Πηγή: TNSite
Η οικονομική κρίση και όχι μόνο είναι τουλάχιστον ένα από τα βασικά αίτια, το οποίο έφερε τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κύμα εγκληματικότητας που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Πολλοί επιχειρηματίες, καταστηματάρχες στην Ηλεία, αλλά και απλοί οικογενειάρχες, μοναχικά άτομα, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που ζουν σε απομονωμένες εξοχικές κατοικίες ή στην αγροτική ύπαιθρο που βιώνουν έντονα το φόβο μιας επίθεσης από αγνώστους θέλοντας απλώς και μόνο να προστατέψουν τις οικογένειές τους, καταφεύγουν πλέον στην αγορά νόμιμων κυνηγετικών όπλων, αφού οι εγκληματίες χρησιμοποιούν… πυροβόλα μέρα

μεσημέρι, ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων και στην Ηλεία, σε σπίτια, καταστήματα, βενζινάδικα και όχι μόνο στα χωριά αλλά και μέσα στις πόλεις. Έτσι, άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα ληστείας οδηγούνται στην αγορά καραμπίνας για αυτοπροστασία.

Έτσι, καλώς ή κακώς, όλο και περισσότεροι πολίτες και στην Ηλεία, καταφεύγουν στα οπλοπωλεία και καταστήματα κυνηγετικών ειδών και αγοράζουν κυρίως καραμπίνες με σφαίρες καουτσούκ, αλλά και αεροβόλων όπλων air soft με πλαστικές μπίλιες ή αεροβόλα πιστόλια με αέριο CO2, για εκφοβισμό και αυτοπροστασία. Τα πρώτα θεωρούνται κυνηγετικά όπλα και απαιτούν άδεια οπλοκατοχής από την αστυνομία, ενώ τα δεύτερα δεν χρειάζονται άδεια.

Οι πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 50-60% ενώ οι εταιρείες που εισάγουν τέτοια όπλα έχουν σχεδόν ξεπουλήσει. Βέβαια, οι οπλοπώλες, προειδοποιούν ότι τα όπλα δεν είναι παιχνίδια, είναι πάντα επικίνδυνα όσο ακίνδυνα κι αν παρουσιάζονται μέσα από τις προδιαγραφές των εταιρειών που τα διοχετεύουν στην αγορά, γιατί οι καραμπίνες που φέρουν σφαίρες καουτσούκ μπορεί να μην σκοτώνουν, ωστόσο προκαλούν μώλωπες.

Πηγή: ilialive.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα