Economist: Εκλογές την Άνοιξη αν η Ν.Δ αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω των συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής

12:56 4/10/2013 - Πηγή: TNSite

Στο άρθρο με τίτλο "Ελληνες νεοναζί: Θεαματική ή σπασμωδική κίνηση;", το αγγλικό περιοδικό αναρωτιέται εάν οι συλλήψεις των μελών της Χ.Α. θα αποτελέσουν θρίαμβο της δημοκρατίας και αναφέρεται στις απειλές του Νίκου Μιχαλολιάκου για διαδοχικές παραιτήσεις των βουλευτών του, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα θα αποσταθεροποιούσε την ήδη εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας.

"Η επιτυχία της εξάρθρωσης θα εξαρτηθεί από το εάν ο εισαγγελέας αντιμετωπίσει την υπόθεση ως ιδιαίτερα σφιχτή και δεμένη", επισημαίνει το

βρετανικό περιοδικό.

"Εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με φόνους και ληστείες - και φαίνεται πως υπάρχει πλήθος στοιχείων - τότε οι συλλήψεις θα δώσουν ώθηση στην κυβέρνηση Σαμαρά. Εάν όχι, θα φανεί υπερβολική και ακόμη και αντιδημοκρατική η προσπάθεια να μπει ένα τέλος σε ένα πολιτικό κίνημα, το οποίο όσο απωθητικό και εάν είναι απολαμβάνει αξιοσημείωτης λαϊκής στήριξης", γράφει.

Και συνεχίζει: "Οι αισιόδοξοι λένε ότι εάν διαπιστώσει άνοδο της δημοφιλίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς μπορεί να μπει στον πειρασμό να πάει σε εκλογές την επόμενη άνοιξη, με την ελπίδα να οδηγήσουν σε μία πιο ισχυρή κυβέρνηση από το σημερινό, άβολο δικομματικό σχηματισμό. Μία πιο σταθερή κυβέρνηση θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα που έχει βυθιστεί σε ύφεση", σχολιάζει ο Economist.

"Οι εκπρόσωποι της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν πρόσφατα στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα. Η κυβέρνηση χρειάζεται επίσης να οριστικοποιήσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και να τηρήσει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ενός δισ ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες μειώσεις στο δημόσιο τομέα και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Τουλάχιστον ο κ.Σαμράς έχει τώρα κερδίσει πόντους με την απρόσμενη δυναμική κίνηση του απέναντι στους νεο- ναζί", καταλήγει το άρθρο.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα