«Οι συριακές Αρχές δολοφόνησαν ένα βρετανό πολίτη»

05:42 18/12/2013 - Πηγή: TNSite
Για δολοφονία του εθελοντή γιατρού από τις Αρχές της Συρίας έκανε λόγο μέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο Αμπάς Χαν είχε μεταβεί πέρυσι στη Συρία για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αμάχους. Συνελήφθη από τις Αρχές και κρατήθηκε σε φυλακές για ένα χρόνο, όπου και πέθανε.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μεταχείριση στην οποία υποβλήθηκε από τις συριακές Αρχές οι οποίες ουσιαστικά δολοφόνησαν ένα βρετανό πολίτη που βρισκόταν

στη χώρα τους για να βοηθήσει τραυματίες του εμφυλίου πολέμου», δήλωσε στο BBC ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Χιου Ρόμπερτσον, επιβεβαιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο κι επισήμως το θάνατο του Αμπάς Χαν, χειρουργού ορθοπεδικού από το Λονδίνο.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι μετέβη στη Συρία για να βοηθήσει τον συριακό λαό που επλήγη από τον εμφύλιο», πρόσθεσε ο Ρόμπερτσον ζητώντας άμεσα εξηγήσεις από τη Δαμασκό.

Νωρίτερα σήμερα ο αδελφός του Αφρόζ Χαν και ο βρετανός βουλευτής Τζορτζ Γκαλογουέι είχαν ανακοινώσει το θάνατο του γιατρού, όμως το Φόρεϊν Όφις δεν είχε κάνει αρχικά κανένα σχόλιο.

Ο Αφρόζ είχε δηλώσει ότι οι συριακές Αρχές είχαν δεσμευτεί να αφήσουν ελεύθερο τον αδελφό του αυτήν την εβδομάδα και χθες ανακοίνωσαν το θάνατό του στη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στη Συρία εδώ και τέσσερις μήνες αιτούμενη την απελευθέρωσή του.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα