Βρετανός γιατρός πέθανε σε φυλακή της Συρίας

05:01 18/12/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Αμπάς Χαν ήταν ένας βρετανός γιατρός ο οποίος έχασε τη ζωή του, θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Ο γιατρός είχε μεταβεί πέρυσι το Νοέμβριο στη Συρία προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αμάχους. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να προχωρήσει στο καθήκον του, καθώς εντός 48 ωρών συνελήφθη από τις Αρχές, στο Χαλέπι. Ο άτυχος άντρας πέθανε στη φυλακή έπειτα από την κράτησή του για περισσότερο από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον αδελφό του Αφρόζ, οι

συριακές αρχές είχαν δεσμευτεί να τον αφήσουν ελεύθερο αυτήν την εβδομάδα, όμως χθες ανακοίνωσαν το θάνατό του στη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στη Συρία εδώ και τέσσερις μήνες αιτούμενη την απελευθέρωσή του.

«Ο αδελφός μου ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι. Ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία την απελευθέρωσή του», δήλωσε ο Αφρόζ Χαν, προσθέτοντας ότι δεν έχει λάβει διευκρινίσεις όσον αφορά τις συνθήκες του θανάτου του.

«Είμαστε συντετριμμένοι, αναστατωμένοι και οργισμένοι με το Φόρεϊν Όφις, το οποίο έσερνε τα πόδια του για 13 μήνες», πρόσθεσε ο αδελφός του γιατρού, πατέρα δύο παιδιών.

«Αν οι τραγικές αυτές πληροφορίες επαληθευτούν, την ευθύνη για τον θάνατο του δρ. Χαν θα την επωμιστούν οι συριακές Αρχές και θα ασκήσουμε πιέσεις για να πάρουμε απαντήσεις γι' αυτό που συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο αδελφός μου είναι ο ήρωας μου. Δεν πέθανε με φυσιολογικό τρόπο, πέθανε προσπαθώντας να κάνει τη διαφορά», δήλωσε η αδελφή του Σάρα Χαν. «Έκανε κάτι που πίστευε και αποτελεί ένα παράδειγμα για άλλους ανθρώπους».

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει νέα εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες από έναν από τους φωτοειδησεογράφους της, τον Μπουνγιαμίν Αϊγκούν, ο οποίος βρισκόταν στη Συρία για να καλύψει τον πόλεμο.

«Δεν έχουμε κανένα νέο από το δημοσιογράφο μας, ο οποίος βρισκόταν σε αποστολή, εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της εφημερίδας.

Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο τούρκος φωτοειδησεογράφος απήχθη από ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούν το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και συνδέονται με την Αλ Κάιντα, πληροφορία η οποία δεν επιβεβαιώθηκε ωστόσο από την εφημερίδα

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα