Οι μυστικές εκτελέσεις της Ιαπωνίας

00:57 13/12/2013 - Πηγή: TNSite
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι οι αρχές απαγχόνισαν δύο άντρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, αυξάνοντας σε οκτώ τον αριθμό των κρατουμένων που εκτελέστηκαν στη χώρα από τότε που καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε ο δεξιός εθνικιστής Shinzo Abe, αναφέρει ο Independent.

Η Ιαπωνία είναι η μοναδική αναπτυγμένη δημοκρατική χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που εφαρμόζει την εσχάτη των ποινών.

Διεθνείς

οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα ου ανθρώπου αναφέρουν ότι η πρακτική αυτή είναι βάναυση, καθώς οι καταδικασθέντες κρατούνται επί χρόνια και ενημερώνονται μόλις λίγες ώρες πριν εκτελεστεί η ποινή τους.

Το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ιαπωνία ανέφερε ότι «ο υψηλός ρυθμός των εκτελέσεων υπό τη διοίκηση Abe έρχεται σε αντίθεση με τις επανειλημμένες διεθνείς εκκλήσεις για την κατάργηση της θανατικής ποινής».

Ανακοινώνοντας τον «τελευταίο αυτό γύρο εκτελέσεων», συνεχίζει το δημοσίευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Ασκούνται πολλές κριτικές γύρω από τη θανατική ποινή… όμως ο ιαπωνικός νόμος την επιτρέπει και πιστεύω ότι έχουμε τη στήριξη των πολιτών».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP η Ιαπωνία εκτέλεσε τον 63χρονο Ryoji Kagayama, ο οποίος είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου μία φοιτήτρια από την Κίνα, αφού πρώτα τη λήστεψε, ενώ είχε επίσης καταδικαστεί για το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου ενός άντρα το 2008 σε μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας.

Ο δεύτερος καταδικασθείς ήταν ο Akira Morinaga, 55 ετών, ο οποίος είχε πνίξει ένα συγγενή της πρώην συζύγου του το 1986 και μερικές ημέρες μετά δολοφόνησε κάποιο γνωστό της.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα