Οι άγνωστες ιστορίες του πολέμου στο Ιράκ

16:29 1/11/2013 - Πηγή: TNSite
Την αθέατη πλευρά του πολέμου σκιαγραφεί το βιβλίο «Photojournalists On War: The Untold Stories From Iraq» με φωτογραφίες που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας δια χειρός μερικών από τους πιο γνωστούς φωτογράφους της πρώτης γραμμής.

Το βιβλίο του Michael Kamber με εισαγωγή του Dexter Filkins περιλαμβάνει και συγκλονιστικές μαρτυρίες των φωτογράφων που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να μεταφέρουν στις ΗΠΑ

τις εικόνες του πολέμου.

Ο Kamber μίλησε με πολλούς συναδέλφους του από πολλά μέσα και πρακτορεία, όπως τα Associated Press, Los Angeles Times, New York Times, Reuters, Time και Washington Post.

Οι φωτογράφοι περιγράφουν πολλές φορές και τις επικίνδυνες για τη ζωή τους πράξεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι έδιναν τη δική τους μάχη να καταγράψουν τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τους πηχυαίους τίτλους για το Ιράκ.

Ο Kamber εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφος από το 1986 και κάλυψε τις συγκρούσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβερία, το Σουδάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σομαλία, την Αϊτή, το Ισραήλ, το Κονγκό και άλλες χώρες. Σήμερα δουλεύει για τους New York Times στο γραφείο της Βαγδάτης. Το εξώφυλλο του βιβλίου

Βαγδάτη, Φεβρουάριος 2003, έξι εβδομάδες πριν την έναρξη του πολέμου

Tal Afar, Ιούνιος 2005. Ύποπτοι για τρομοκρατία μεταφέρονται σε κέντρο κράτησης

Eastern Ramadi, Ιανουάριος 2006. Αμερικανός στρατιώτης παρακολουθεί Ιρακινό που συνελήφθη. Μόλις του έδεσαν τα χέρια κατέρρευσε

Κιρκούκ, Απρίλιος 2004. Έκρηξη βόμβας στην άκρη του δρόμου

Βαγδάτη, Ιούλιος 2008. Προσευχή

Tal Afar, Ιανουάριος 2005. Η 5χρονη Samar Hassan ουρλιάζει λίγα λεπτά μετά το φόνο των γονιών της από Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητο της οικογένειας που πλησίασε από άγνοια σε περίπολο. Ο 11χρονος αδελφός της Racan τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς. Μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για νοσηλεία και επέστρεψε στο Ιράκ. Σκοτώθηκε όταν οι αντάρτες βομβάρδισαν το σπίτι της οικογένειάς του σε αντίποινα για το ταξίδι του παιδιού στις ΗΠΑ

Qubah, Μάρτιος 2007. Αμερικανός στρατιώτης σημαδεύει με μαρκαδόρο τις γυναίκες στα χέρια και τους άνδρες στον αυχένα, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, για να παρακολουθούν αν οι πολίτες μετακινούνται κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Βασόρα, Απρίλιος 2003. Βρετανοί στρατιώτες βλέπουν τον πυκνό μαύρο καπνό που καλύπτει την πόλη.

Σαντρ Σίτι, 2009. Η Rena ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν ενώ περπατούσε με την αδελφή της βρέθηκαν εν μέσω αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ. Η αδελφή της σκοτώθηκε, η Rena έχασε το αγέννητο μωρό της και το πόδι της.

Ντιγιάλα, Απρίλιος 2003. Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες μετά το χτύπημα κατά θωρακισμένου οχήματος.

Balad, Ιούλιος 2003. Ιρακινός ύποπτος για πυροδότηση βόμβας κατά αμερικανικής αυτοκινητοπομπής δένεται ενώ Αμερικανοί στρατιώτες του φορούν κουκούλα. Περιμένει πεσμένος στο έδαφος ενώ οι στρατιώτες συζητούν τις επόμενες κινήσεις τους.

NewsBeast

Keywords
Αναζητήσεις
istories polemu
Τυχαία Θέματα