Ο Στηβ Κακέτσης τα λέει έξω από τα δόντια

17:14 24/12/2013 - Πηγή: TNSite

Στηβ Κακέτσης... εφ' όλης της ύλης και έξω από τα δόντια; Αυτό και μόνο του ακούγεται ως... απειλή.

Ο γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων έχει πάντα ένα λόγο να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Αυτό όμως που τον κάνει προσφιλή στον χώρο των media -και όχι μόνο- είναι ότι, μιλώντας άλλοτε για τα επαγγελματικά του κι άλλοτε για τα προσωπικά του, δεν μασάει τα λόγια του. Γεγονός που τον κάνει είτε πολύ αγαπητό, σε εκείνους που συμφωνούν με τα λεγόμενά του, είτε... αντιπαθή σε αυτούς που δεν συμφωνούν.

Οπως και να έχουν τα πράγματα,

ο επιχειρηματίας της θρυλικής Νεράιδας, του κέντρου που για πολλά χρόνια ήταν η «βασίλισσα» της νυχτερινής Αθήνας, καταφέρνει πάντα να είναι επίκαιρος και να ανεβάζει στα ύψη τους δείκτες της τηλεθέασης σε κάθε εμφάνισή του.

Στον ΑλιμοΤον συναντήσαμε στο γνωστό στέκι του στη μαρίνα Αλίμου, το Kitchen Βar, στον χώρο της πρώην Νεράιδας, και που πριν από την κρίση «πετούσε».

Ο Στηβ Κακέτσης, που έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα όπως είναι, δεν μας έκρυψε πως από την πρώτη στιγμή το μαγαζί υπέστη τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης. «Αυτό που έχει γίνει στο Kitchen Bar -με τις ατέλειωτες ουρές - δεν έχει συμβεί ξανά!

Η κρίση έχει επηρεάσει το μαγαζί μου. Μόλις δεις ότι κινείται το εμπόριο και πέσουν λεφτά στην αγορά, τότε θα πάω κι εγώ καλύτερα. Γιατί τότε ο κόσμος θα έρθει επειδή θα μπορεί να χαλάσει χρήματα.

Οταν δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις με τα μαγκάλια που χρησιμοποιούν, πώς να βγουν;» μας λέει ο Κακέτσης, ο οποίος σαν καλός... καπετάνιος της νύχτας τις φουρτούνες όχι μόνο δεν τις φοβάται, αλλά έχει πάντα σχέδια για να τις αντιμετωπίσει.

«Θα ξαναγεννηθεί»

Συζητώντας για τη Νεράιδα, με την οποία έχει τόσο πολύ συνδεθεί συναισθηματικά (καθώς, όπως λέει, αυτό το μαγαζί το αγάπησε από την πρώτη στιγμή που πέρασε στα χέρια του, το 1980, από τη δημιουργό του, τη θρυλική Παμέλα) μας κάνει μία αποκάλυψη! «Με τη Νεράιδα δεν έχω πει ακόμη την τελευταία μου λέξη. Δεν ξέρω πότε και πώς, αλλά θα επιστρέψω δριμύτερος. Μπορεί να ξαναδείς πάλι ταμπέλα που να γράφει “Νεράιδα forever”. Κι αυτό για όλους εκείνους που την αγάπησαν και έζησαν εκεί αλησμόνητες στιγμές».

Για την ιστορία, να πούμε ότι από την πίστα της έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, ενώ στα πρώτα τραπέζια της έχουν καθίσει εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί και όλη η λεγόμενη «εγχώρια ελίτ» της χώρας μας, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι σταρ.

Πάριος – Μαρινέλλα

Στις μεγάλες επιτυχίες του Κακέτση συγκαταλέγεται και το ανεπανάληπτο πρόγραμμα με το αχτύπητο δίδυμο Πάριου - Μαρινέλλας, το οποίο μάλιστα συνεργάστηκε στο μαγαζί δύο φορές. Τον ρωτάμε ποιο ήταν το μυστικό για να τα βγάλει πέρα με τέτοιους καλλιτέχνες-μεγαθήρια. «Να κάθεσαι μακριά τους και να μην κάνεις “γλειψίματα”.

Να σε βλέπουν ότι είσαι το αφεντικό και να την... καταλαβαίνουν. Μέχρι ένα ορισμένο σημείο, βέβαια, να μπορούν να κάνουν τα βίτσια τους, αλλά από εκεί και πέρα να ξέρουν ότι υπάρχει ο αρχηγός. Κι ο αρχηγός ήμουν εγώ. Μια φορά ο Πάριος -τον οποίο να έχεις υπόψη σου τον υπεραγαπώ, όπως και τη Μαρινέλλα- μου μίλησε άσχημα για ένα πολύ αστείο πράγμα και του λέω: “Δεν ανοίγουμε αύριο”. Είχαμε πρεμιέρα και να φανταστείς τότε χρωστούσα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια δραχμές.

Τελικά τα βρήκαμε με ένα απλό τηλεφώνημα που μου έκανε το βράδυ, ενώ καθόμουν σκεφτικός στο μαγαζί. Με το που σηκώνω το τηλέφωνο μου λέει “Στιβ” κι εγώ του απαντάω: “Μη πεις τίποτε άλλο, τελειώσαμε, ανοίγουμε”. Δεν ήθελα να μου πει “συγγνώμη”, άντρες είμαστε, κι έτσι έληξε η παρεξήγηση».

Οσο για τη Μαρινέλλα, υποστηρίζει ότι «τον έκανε μάγκα» και βέβαια την τιμά και τη σέβεται πάντα. «Είχα καλά σχήματα, αλλά η Μαρινέλλα μού έφερε όλη την ελίτ. Οταν την έχεις στο μαγαζί σου όλοι κάθονται προσοχή», τονίζει και προσθέτει με νόημα: «Ποτέ δεν ξέρεις. Θα μπορούσα να κάνω ένα comeback της Νεράιδας με τον Πάριο και τη Μαρινέλλα για τρίτη φορά στο μαγαζί».

Η «νέα Κατιάνα»!

Ο Στηβ Κακέτσης είναι περήφανος για τον γιο του, τον 37χρονο Ασημάκη, που ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και το κοριτσάκι τους, το οποίο γεννήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες. «Δεν το κρύβω ότι έχω μετανιώσει που δεν έκανα δεύτερο παιδί. Θα ήθελα να είχα και μία κόρη» εξομολογείται. «Ομως, τώρα η... Νεράιδα της ζωής μου είναι η εγγονή μου, που είναι μία κουκλάρα! Μου λέει ο γιος μου ότι παρόλο που είναι τριών μηνών, όλο γελάει και τραγουδάει κι εγώ ως χαζοπαππούς του απαντάω ότι βγάλαμε τη νέα Κατιάνα, την καινούργια σταρ της πίστας»!

Οι γυναίκες

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, ξεκαθάρισε πως πλέον δεν θέλει να την εκθέτει στη δημοσιότητα. «Είμαι με μια κοπέλα λίγο μικρότερή μου, αλλά αυτό προέκυψε μόνο του. Εντάξει, είμαι μια χαρά. Δεν θέλω όμως να μιλώ για τα προσωπικά μου. Θέλω να έχω ιδιωτική ζωή, γιατί μετά τον δεσμό μου με την άλλη, την κυρία που ξέρεις (σ.σ.: εννοεί την Αντζελα Δημητρίου) η ζωή μου είχε... θρυμματιστεί. Εβγαινε ο καθένας, έλεγε και έγραφε ό,τι ήθελε. Φταίω κι εγώ γιατί το συντηρούσα όλο αυτό, με το να βγαίνω να απαντάω σε ό,τι έλεγε».

Στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται όταν κάποια πρώην του δηλώνει ότι έχει βρει το άλλο της μισό, ο Στηβ Κακέτσης απαντά:

«Από τη στιγμή που ανοίγω την πόρτα και φεύγω από μια σχέση, δεν ξαναγυρίζω ποτέ. Αλλά καμία από τις γυναίκες που είχα δεν τη μίσησα όταν τελείωσε η σχέση μας. Γιατί όταν είσαι στα μέλια με έναν άνθρωπο για ένα διάστημα, και μάλιστα μεγάλο, δεν μπορείς να τον μισήσεις.

Απλώς χωρίζεις με κάποια γιατί εκείνη θέλει να αλλάξει το... κάδρο το δικό μου, κάτι που μπορεί να κάνω κι εγώ για εκείνη. Οχι, δεν ζηλεύω τις γυναίκες που είχα δεσμό. Δεν τις ζήλευα ούτε τότε που τις είχα. Κι η αλήθεια είναι πως στη ζωή μου είχα επικίνδυνες γυναίκες. Ηταν wanted!! Δηλαδή τις θέλανε πολλοί άντρες. Για ρώτα την Κατιάνα (Μπαλανίκα).

Πήγαινα ποτέ στα θέατρα που δούλευε; Ρώτα και την άλλη την κυρία, πήγαινα στα μαγαζιά που τραγουδούσε; Ποτέ! Κι αν πήγαινα, καθόμουν πίσω-πίσω για να μη με βλέπει ο κόσμος και για να μην προκαλώ. Οχι σαν κάποιους τώρα που κάνουν ένα δεσμό, πάνε και ανοίγουν σαμπάνιες, πετάνε λουλούδια και ανοίγουνε ένα στόμα... αααα. Εγώ δεν τα λέω, οι εφημερίδες τα γράφουνε και τα διαβάζω και γελάω. Αλλά και θα στο πω και εγωιστικά και με πολύ μαγκιά: πρώτα ήταν ο Στηβ Κακέτσης που χαιρετούσε ο κόσμος και μετά οποιαδήποτε είχα δίπλα μου, και ας ήταν και επώνυμη. Και αυτό ήταν και το πρόβλημα για κάποιες, το έβλεπαν ανταγωνιστικά. Δηλαδή, γιατί εγώ να είμαι πρώτος και να λένε:

“Γεια σας, κύριε Στηβ”. Αλλά μην ξεχνάς ότι οι επιχειρηματίες της νύχτας ήταν τότε μετρημένοι στα δάχτυλα και η Νεράιδα διεκδικούσε τα σκήπτρα. Ηταν το πιο σοβαρό και σικ μαγαζί. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες περίμεναν να δουν αν θα έχουν πρόταση από τη Νεράιδα, και μετά πήγαιναν σε άλλα μαγαζιά. Αυτό δεν αμφισβητείται».

«Θέλω να με θυμούνται ως έναν μάγκα, με την καλή έννοια»

Ποιο ήταν το ιδιαίτερο προσόν του ως επιχειρηματίας ενός από τα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας;

«Οταν είχα πολλή δουλειά καθόμουν στην πόρτα κι έκανα υποκλίσεις. Ελεγα στον μετρ: “Κύριε Παντελή, βάλτε τον κόσμο στη θέση του”. Οταν δεν είχα δουλειά κρυβόμουν στο γραφείο και δεν πήγαινα να καθίσω σε ένα απ' τα πρώτα τραπέζια με καλούς πελάτες, οι οποίοι μπορεί να μου αφήνανε ένα εκατομμύριο. Και αυτό γιατί δεν ήθελα να πιστεύουν ότι τους πλευρίζω για να βοηθήσουν τον... ταλαίπωρο. Ενώ άλλοι επιχειρηματίες έκαναν το αντίθετο: όταν έχουν πολλή δουλειά δεν μπορείς να τους πλησιάσεις κι όταν δεν έχουν δουλειά ισοπεδώνονται και “γλείφουν”.

Οταν φύγω από τη ζωή θέλω να με θυμούνται ως έναν μάγκα, με την καλή έννοια, ως ένα αρσενικό που τράβηξε πολλά, από την Αμερική που πήγε μετανάστης δεκαέξι χρόνων και στην συνέχεια ήρθε στη Ελλάδα και ξεκίνησε από το μηδέν για να κάνει μία αυτοκρατορία».

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα