Ο μόνιμα αργοπορημένος Πούτιν: Ποια τα θύματά του, πόσο τον περίμεναν και τι ευθύνεται τελικά για αυτό

01:21 3/12/2013 - Πηγή: TNSite

Ο ιταλικός Τύπος προσπάθησε να μη δώσει μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός ότι έστησε τον πάπα Φραγκίσκο 50 ολόκληρα λεπτά.

Αυτό επειδή αποδόθηκε στο γεγονός ότι μία ομάδα γυναικών διαδήλωνε έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος της Ρωσίας για να υποστηρίξει το συγκρότημα Pussy Riot.

Ωστόσο δεν αντιμετωπίστηκε τόσο καλά από τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας επειδή άφησε τον πρόεδρο Park Geun-hye να περιμένει 30 λεπτά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ τον Νοέμβριο.

"Κύριε Πούτιν να είστε στην

ώρα σας την επόμενη φορά" ένας από τους χαρακτηριστικούς τίτλους στην Korea Times.

Σε αυτό απάντησε η ρωσική ιστοσελίδα Slon.ru, επισημαίνοντας πως οι Κορεάτες δεν θα πρέπει να θυμώνουν, καθώς το γεγονός πως άργησε μόνο μισή ώρα αποτελεί ένδειξη του σεβασμού του προέδρου Πούτιν στο πρόσωπό του.

Ο μακρύς κατάλογος της αργοπορίας

* 14 λεπτά για τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ το 2003

* 40 λεπτά για την καγκελάριο της Γερμανίας το 2012

* τρεις ώρες για τις συνομιλίες αναφορικά με τη Συρία με τον John Kerry

* δύο ώρες για τους γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το 2002

"Πριν από σημαντικές συναντήσεις, συχνά διπλοτσεκάρει πηγές πληροφόρησης, ερευνά τα πράγματα και έτσι μένει πίσω στο χρονοδιάγραμμα" σημειώνει ο πολιτικός αρθρογράφος Mikhail Rostovskiy που έχει ενημερωθεί από ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Πούτιν.

Ορισμένες φορές φέρει τα χαρακτηριστικά μιας υπολογιζόμενης περιφρόνησης. Το 2012, όπως σημειώνεται, είχε αργήσει για τις συνομιλίες φυσικού αερίου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Σταμάτησε ωστόσο για να μιλήσει με έναν ποδηλάτη και τελικά έφτασε με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών.

Ο πολιτικός σχολιαστήςDmitriy Abramov αναφέρει ότι η αργοπορία του οφείλεται στην επιθυμία επίδειξης ότι κατέχει τη θέση "τσάρου" στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Η εν διαστάσει σύζυγός του Lyudmila αναφέρει πως την έστηνε πάντα όταν επρόκειτο να συναντηθούν.

"Δεν είχα χρόνο να ντυθώ και πεταγόμουν σαν σφαίρα στο σχολείο χωρίς το παλτό μου" θυμάται από τα σχολικά του χρόνια ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως σημειώνει ο Rostovskiy είναι απίθανο να αλλάξει η αργοπορία του Πούτιν. "Κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσει και στην κηδεία του", τονίζει ο blogger Andrey Malgin.

Πηγή: BBC

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα