Ασπιρίνη: καταπολεμά καρκίνο και άνοια;

00:24 3/12/2013 - Πηγή: TNSite

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μελέτης Αυστραλών επιστημόνων, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασπιρίνη αποτελεί «όπλο» κατά του καρκίνου και της άνοιας.

Οι ειδικοί μελέτησαν 15.000 άτομα άνω των 70 ετών, στα οποία και χορηγήθηκε ασπιρίνη για μεγάλο διάστημα. Όπως διαπιστώθηκε, με αυτόν τον τρόπο εμποδίστηκε η εκδήλωση καρκίνου και άνοιας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, καθηγητή Μαρκ Νέλσον, αν ολοκληρωθεί η έρευνα και επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτά, θα σημαίνει

πως η ασπιρίνη, ένα φτηνό φάρμακο και χωρίς ιατρική συνταγή θα αντιμετωπίσει σημαντικές παθήσεις. «Εφόσον τα ευρήματα που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και της γεροντικής άνοιας επιβεβαιωθούν, ανοίγει ο δρόμος για την ευρύτερη χρήση της ασπιρίνης ως προληπτικού μέσου με ευρύτατη εφαρμογή», επεσήμανε ο καθηγητής.

Βέβαια, ο καθηγητής Νέλσον παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πιθανές παρενέργειες από την μακρόχρονη κατανάλωση ασπιρίνης όπως αιμορραγία στομάχου ή του εγκεφάλου. Για αυτό και απαιτείται περαιτέρω μελέτη ώστε να εξεταστούν οι τυχόν παρενέργειες.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα