Ο Γιανουκόβιτς κατηγορεί τον Τέρι για την εξέγερση στην Ουκρανία

23:28 2/1/2014 - Πηγή: TNSite

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατήγγειλε την ανάμειξη δυτικών πολιτικών στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. Και όχι μόνο πολιτικών.

Στα πλαίσια του 70λεπτου (!) μονολόγου του, θυμήθηκε και τον Άγγλο ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος; Ας θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα.

Ήταν 2010. Στο Μουντιάλ της συγκεκριμένης χρονιάς, η Γερμανία επικρατούσε 2-1 της Αγγλίας με τον Λάμπαρντ να κάνει το σουτ και την μπάλα να περνάει ένα μέτρο τη γραμμή του Νόιερ. Παρόλα αυτά, οι διαιτητές δεν μέτρησαν ποτέ το γκολ.

Δυο χρόνια αργότερα, στα πλαίσια του Euro, ήταν η σειρά των Άγγλων να ευνοηθούν. Στο παιχνίδι με την Ουκρανία ο Τέρι έσωσε την μπάλα, ωστόσο αυτή φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή με του διαιτητές να δείχνουν "παίζετε".

Νοιώθοντας αδικημένος, ο Γιανουκόβιτς αποφάσισε να βγάλει το απωθημένο και τον πόνο του, σε ένα λόγο που εμπλουτίστηκε με επιθέσεις εναντίον των "δυτικών". Όπως είπε, φάσεις σαν αυτή αποδεικνύουν ότι η χώρα του αδικείται από τους δυτικούς που σπέρνουν τη διχόνοια στη χώρα και ευνοούν την εξέγερση, τάζοντας ανάπτυξη σε όσους βγαίνουν στους δρόμους.

Η επίμαχη φάση που "προκάλεσε" την οργή του προέδρου:

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με εκείνους που έρχονται για να μάς διδάξουν πώς να ζήσουμε", απάντησε ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες επισκέψεις δυτικών πολιτικών, όπως ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε στις συγκεντρώσεις της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Μιας αντιπολίτευσης που είναι εξοργισμένη με την συμφωνία που υπέγραψε στη Μόσχα ο Ουκρανός πρόεδρος, εξασφαλίζοντας ρωσική οικονομική βοήθεια ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη μείωση κατά το εν τρίτον της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδεται στην Ουκρανία, σε αντάλλαγμα για την άρνησή του να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση της ουκρανικής οικονομίας στην προηγούμενη κυβέρνηση της Γιούλια Τιμόσενκο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην απώλεια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας του προηγούμενου συμβολαίου με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, τη συμφωνία δανειοδότησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την πτώση των εμπορικών ανταλλαγών με τη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην υπό τη Ρωσία τελωνειακή ένωση, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα έχει το καθεστώς του παρατηρητή και ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ορισμένους από τους τομείς της ένωσης. Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Μόσχα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι αδελφή της Ρωσίας χώρα και ότι η Μόσχα έχει υποχρέωση να την βοηθήσει.

Γενική απεργία και παράλυση της χώρας προαναγγέλλει η αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ, στις επισκέψεις ...κατ' οίκον καταφεύγουν πλέον οι διαδηλωτές στην Ουκρανία. Όπως είχαν προαναγγείλει, την Κυριακή 200 αυτοκίνητα έφτασαν έξω από την κατοικία του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Οι διαμαρτυρόμενοι ενώθηκαν με πάνω από χίλιους διαδηλωτές που περπάτησαν δέκα χιλιόμετρα από τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σταμάτησαν τους διαδηλωτές μερικές εκατοντάδες μέτρα από την οικία Γιανουκόβιτς. Η αντιπολίτευση σχεδιάζει ήδη και νέες μορφές αγώνα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεσμεύονται πως, αν κερδίσουν τις εκλογές του 2015, θα θέσουν εκ νέου την Ουκρανία σε ευρωπαϊκή τροχιά.

(Πηγή: Telegraph)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα