Νεκρώνουν την Τετάρτη νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια, ΕΚΑΒ

00:45 6/11/2013 - Πηγή: TNSite
Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Τη στήριξή τους εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ.

Γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική

απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) διοργανώνει προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

Διεκδικεί υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των δημόσιων υπηρεσιών, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ και προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανατραπούν οι πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, οι πολιτικές κινητικότητας - διαθεσιμότητας - απολύσεων και να μην κλείσει καμία μονάδα Υγείας.

Γιατροί

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Τα αιτήματά της εστιάζονται στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας από τις βάναυσες επιθέσεις που δέχεται εκ μέρους της κυβέρνησης, με διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα Νοσοκομεία.

Καλεί την ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει μέτωπο προάσπισης της δημόσιας Υγείας και να θέσει φραγμό στους στόχους της κυβέρνησης και της τρόικας.

ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει την πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία και καλεί τους ιατρούς όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Στηρίζει, επίσης, και την απεργία που προκήρυξε για τις 6 και 7 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων.

Είναι ανάγκη και πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία, ότι μόνο με συνεργασία και συνεννόηση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για ένα Σύστημα Υγείας που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και είναι σε οριακή κατάσταση κατάρρευσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε αυτό, αλλά και την ασφαλή περίθαλψη και αξιοπρέπεια του κάθε ασφαλισμένου, αλλά και του λειτουργού της υγείας.

Οδοντίατροι

Να συμμετάσχουν στην απεργία, ζητεί από τα μέλη της και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η οποία με τον τρόπο αυτό εκφράζει:

Την αγανάκτηση του οδοντιατρικού κόσμου, για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας, οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη, αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές.

Την αντίθεσή της στην απορριπτική απόφαση του ΣτE σχετικά με την προσφυγή της για τη μη απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδοντιάτρου (3ης/11/2013).

Keywords
Τυχαία Θέματα