Νανοσωματίδια θα ελέγχουν το σάκχαρο

20:01 28/11/2013 - Πηγή: TNSite

Μια καινούργια τεχνική για τη ρύθμιση των επιπέδων των σακχάρων στο αίμα, η οποία βασίζεται στη νανοτεχνολογία, φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν καλύτερα την ινσουλίνη και να ενισχύσουν τη χορήγησή της στον οργανισμό τους αποφεύγοντας τις καθημερινές ενέσεις που είναι απαραίτητο να κάνουν.

Η μέθοδος αποτελεί καινοτομία επιστημόνων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνας και το Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ. Με αυτήν δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να ελέγχουν την ινσουλίνη τους μέσω μιας φορητής συσκευής υπερήχων και ένα δίκτυο από βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα

ενέσιμα νανοσωματίδια.

Τα νανοσωματίδια αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ (PLGA) και περιέχουν ινσουλίνη, η οποία όταν εισέρχεται στον οργανισμό αρχίζει να διαχέεται σε ένα υποδόριο στρώμα. Με τη βοήθεια της ηλεκτροστατικής δύναμης του δικτύου των νανοσωματιδίων δημιουργεί μια δόση ινσουλίνης, την οποία περιμένει να διοχετευτεί στο αίμα. Ετσι οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη από συχνές ενέσεις ινσουλίνης, αφού η ουσία υπάρχει ήδη στον οργανισμό τους και ελευθερώνεται ανώδυνα, όταν χρησιμοποιούν τη φορητή συσκευή υπερήχων στο σημείο από το οποίο έγινε η εισαγωγή των νανοσωματιδίων.

Οπως αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές, πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι αποτελεσματική επειδή λειτουργεί έτσι ώστε η ινσουλίνη να εισέρχεται στο αίμα με «φυσικό» τρόπο και όταν είναι απαραίτητο. Οταν ο υπέρηχος διακόπτεται, η ηλεκτροστατική δύναμη αποσύρει τα νανοσωματίδια στέλνοντάς τα στο δίκτυο με το οποίο μπήκαν στον οργανισμό.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την πραγματοποίηση μιας ανώδυνης μεθόδου για τη διατήρηση των επιπέδων των σακχάρων του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα» είπε ο δρ Zhen Gu, επίκουρος καθηγητής και βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης. Τόνισε δε ότι αυτή η εξέλιξη θα δώσει ελπίδα για μια καλύτερη καθημερινότητα σε χιλιάδες ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχουν από διαβήτη, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα τελειοποιηθεί αμέσως, καθώς οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να καθορίσουν κάποιες λεπτομέρειες.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα