Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

19:23 17/7/2013 - Πηγή: TNSite
Η στρατηγική για τη μάχη κατά της διαφθοράς είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση στη Σερβία, μία χώρα στην οποία η πολιτική διαφθορά ήταν το μεγαλύτερο βάρος και πρόβλημα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε συζήτηση με θέμα το σχέδιο δράσης για τη υλοποίηση της στρατηγικής κατά της διαφθοράς ο κ. Βούτσιτς αποσαφήνισε ότι η σερβική κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή”στη διαφθορά και στο οργανωμένο έγκλημα.

Αναφερόμενος στη διαφθορά στην πολιτική σκηνή, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι θα εισαχθεί διαδικασία παρακολούθησης όλων των δαπανών

των προσώπων που ασκούν δημόσια αξιώματα, θα καθιερωθεί σύστημα αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων, όπως και σύστημα ελέγχου του έργου των δημόσιων λειτουργών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κυβέρνηση της Σερβίας τον επόμενο χρόνο θα καταφέρει να δημιουργήσει μία οργανωμένη πολιτεία που κυβερνάται από τους νόμους και αυτό θα έχει ως συνέπεια την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την ασφάλεια και την ευημερία για τους πολίτες της.

«Μια χώρα χωρίς διαφθορά και έγκλημα, στην οποία θα υπάρχει μηδενική ανοχή είναι το ιδανικό που επιδιώκουμε, δεν πρόκειται για διακήρυξη, αλλά κάτι που προσπαθούμε να πετύχουμε», ανέφερε ο κ. Βούτσιτς.

Ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς διεξάγεται χωρίς διακρίσεις και ότι η σερβική κυβέρνηση βρήκε μία κατεστραμμένη κοινωνία, ότι υπήρχε ανισότητα των ανθρώπων έναντι των νόμων και ότι ορισμένοι είχαν περισσότερα δικαιώματα από άλλους επειδή ανήκαν σε ένα κόμμα ή κατέχουν πλούτο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα