Μελιτζάνες Παπουτσάκια με πουρέ πατάτας!

18:43 25/9/2013 - Πηγή: TNSite

Τα διαφορετικά παπουτσάκια!!Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέρίγανη ξερήκεφαλοτύρι τριμμένοελαιόλαδοαλάτιπιπέρι1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένοΥλικά για τον πουρέ1 συσκευασία πουρέ για 5 μερίδες500 γραμμάρια γάλα πλήρες1 κύβο ζωμό κοτόπουλο1 κουταλιά της σούπας βούτυρο2 κρόκους αυγών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπουκίτσες με προσούτο, σύκο και κατσικίσιο τυρί!

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα

2 κατά μήκος και τις χαράζουμε σε αρκετά σημεία σταυρωτά.Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά.Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε πάνω τους αρκετό ελαιόλαδο.Σε ένα ταψί τις βάζουμε με την κομμένη επιφάνεια στον πάτο του ταψιού και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μέχρι μέσα για 30-40 λεπτά.Καθώς ψήνονται ετοιμάζουμε τον κιμά όπως λέμε πιο κάτω.

Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις αναποδογυρίζουμε και αφού δοκιμάσουμε ότι είναι έτοιμες ρίχνουμε πάνω τους λίγο τριμμένο τυρί. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα κάνουμε τον κιμά ως εξής:Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα προσθέτω τον κιμά και το σκόρδο και σοτάρω για άλλα 4 λεπτά.Σβήνω με το κρασί και όταν μετά από 1-2 λεπτά εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη, τη ρίγανη και αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλα του τα υγρά. Τέλος ρίχνω μέσα τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.

Για τον πουρέ ζεσταίνω το γάλα με το βούτυρο και το ζωμό. Ρίχνω τις νιφάδες του πουρέ και ανακατεύω καλά. Ρίχνω έπειτα τους κρόκους, λίγο τριμμένο τυρί και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Συναρμολογώ το φαγητό. Χωρίζω τον κιμά πάνω στις μελιτζάνες, βάζω από πάνω τον πουρέ, πασπαλίζω με λίγο τυρί και ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά ο πουρές από πάνω.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα