Μεγαλώνοντας... στην Ευρωβουλή

14:14 21/11/2013 - Πηγή: TNSite
Πέρασαν τρία χρόνια από την πρώτη φορά που είδαμε τη φωτογραφία της. Ήταν το 2010 και η μικρή Vittoria ήταν μόλις 44 ημερών, «δεμένη» με μάρσιπο στο στήθος της μαμάς της, της Ιταλίδας ευρωβουλευτού Licia Ronzulli.

Ήταν μάλλον το πρώτο μωρό που έκανε την εμφάνισή του στο… Ευρωκοινοβούλιο και συμμετείχε- σιωπηλά- στη συνεδρίαση της Ευρωβουλής.

Η Vittoria μεγάλωσε, είναι πια τριών ετών και εξακολουθεί να «συνοδεύει» τη μαμά της στη δουλειά αλλά και να… ψηφίζει, σηκώνοντας το χέρι της όπως ακριβώς και η 38χρονη ευρωβουλευτής.

Όσο διαρκεί η συζήτηση, η 3χρονη έχει τα δικά της «θέματα»:

κάποιο αγαπημένο παιχνίδι που την κρατά απασχολημένη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η Ronzulli αξιοποίησε από τι 2010 τη φιλική προς την οικογένεια πολιτική της Ευρωβουλής, παίρνοντας τη- νεογέννητη τότε, 3χρονη σήμερα- κόρη της μαζί της στη δουλειά της.

Είχε δηλώσει τότε πως ήταν μια κίνηση που σχετιζόταν με τη μητρότητα, και όχι μια «πολιτική δήλωση», καθώς ακόμα θήλαζε τη μικρή της κόρη.

Πρόσθεσε ωστόσο πως ήθελε να υπενθυμίσει στον κόσμο πως υπάρχουν και γυναίκες που δεν έχουν αυτή την ευκαιρία, να παίρνουν τα παιδιά τους στη δουλειά, και πως θα έπρεπε κάτι να γίνει.

Η Ronzulli εξελέγη το 2009 και η Vittoria γεννήθηκε το 2010. Ο πατέρας της Renato Cerioli είναι μέλος του ίδιου κόμματος.

Η οικογένεια διατηρεί στενή φιλία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν μάλιστα μάρτυρας στο γάμο τους.

Η πολυτάλαντη Licia είναι μέλος της επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων ενώ έχει εργαστεί ως νοσοκόμα στο Μιλάνο και το Μπαγκλαντές πριν γίνει γιατρός και στη συνέχεια στραφεί στην πολιτική.

Δείτε τις φωτογραφίες...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα