H ebu στο πλευρο των εργαζομενων - ερτ παντου!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Σε μια κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ., μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικότητας. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ένα και μοναδικό: ΕΡΤ παντού! Μέσα...
από μια ομοψυχία και αγωνιστική διάθεση χωρίς όρια, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μια ΕΡΤ,
ανοιχτή στην κοινωνία.

Εργαζόμενοι από όλοι την Ελλάδα έδωσαν δυναμικά το παρόν. Από Ορεστιάδα, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πελοπόνησσο, και πολλές πόλεις της χώρας, έφεραν αισιόδοξα μηνύματα των τοπικών κοινωνιών και τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων. Όλοι οι ομιλητές καταχειροκροτήθηκαν, για τον παλμό και τη δυναμική τους, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στον δίκαιο αγώνα για μια ανοιχτή ΕΡΤ, μακριά από πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις. Από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ενημερώθηκαν για την μέχρι τώρα πορεία του αγώνα τους και την περεταίρω μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να νοικιάσουν έναν όροφο, απέναντι από το κτήριο της ΕΡΤ που θα είναι σημείο αναφοράς, δεμένοι συναισθηματικά με το χώρο αφού είναι αδύνατη η προσβασή τους στο ραδιομέγαρο. Εκεί θα εγκαταστήσουν το στρατηγείο τους, και τα ραδιοτηλεοπτικά Στούντιο μέσω διαδικτύου η ΟΝ AIR.Επίσης έχουν και προτάσεις για να συνεργαστούν με ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, με δικό τους Ερτιακό πρόγραμμα, κρατώντας ανοιχτή την ΕΡΤ και την ιστορία της, μέχρι να επιστρέψουν όσοι το επιθυμούν στο φυσικό τους χώρο..

Αισιόδοξα μηνύματα έφερε από τις Βρυξέλλες, και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Νίκος Τσιμπίδας μιλώντας με τον πρόεδρο της EBU κ. Φιλιπό. Η ενημέρωση που είχε είναι ότι η EBU δεν αναγνωρίζει καμία δημόσια τηλεόραση, δεν συμμετέχει σε κανένα οργανό της, έχουν μαζί της πολλά οικονομικά προβλήματα και είναι εκτός Eurovision. Μάλιστα όπως είπε, ήταν έντονα ενοχλημένος με την επέμβαση των ΜΑΤ, διότι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, να στέφεται εναντίον της ενημέρωσης. Υπονοώντας ότι μια ανάλογη επέμβαση στη Θεσσαλονίκη θα έχει απάντηση, στηρίζοντας έμμεσα τους εργαζόμενους.

Μέσα από τη ΓΣ και την ενημέρωση των εργαζομένων φαίνεται η δυναμική που έχουν αναπτύξει αυτόδιαχειριζόμενοι την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, λειτουργούν: 12 περιφερειακοί ραδιοσταθμοί. Αξιοποιούνται τα στούντιο, σε Πάτρα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Ήδη το ραδιόφωνο εκπέμπει και στην Αττική, στα ΜΕΣΑΙΑ στους 729 Μ. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκαν οι ομιλίες των Χρήστου Γιανούλη και Αλέξανδρου Τρυανταφυλλίδη από την ΕΡΤ3. Τόνισαν ότι στην περιφέρεια υπάρχει μια άλλη Ελλάδα και η κοινωνία είναι μαζί μας. Ζούμε για μια αξιοπρέπεια όπως είπαν χαρακτηριστικά. Τονίζοντας, ότι οι 2.900 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είναι ιονεί εργαζόμενοι, και μέρος του προβλήματος είναι η κυβέρνηση και όχι η ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση δεν απέλυσε απλά τους εργαζόμενους, αλλά έκανε αλλαγή υπηρετικού προσωπικού!!! Τέλος ανέφεραν ότι από τους 417 εργαζόμενους της ΕΡΤ3 μόνο 200 έκαναν αίτηση για την ΔΤ ενώ πολλοί αποχώρησαν στη συνέχεια και κράτησαν την αξιοπρέπειά τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι καταγγελίες του κ. Μαρινόπουλου από τον Πύργο, για απειλές, εκβιασμούς ακόμα και «ξύλο» μέσω συγγενικών τους προσώπων, γιατί λειτουργούν τον ραδιοσταθμό, με σκοπό να φιμώσουν την ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ.

Πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται ενόψει των αυτόδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών για να τον χρησιμοποιήσουν κάποιοι άλλοι για προπαγάνδα. Η ΓΣ έκλεισε με την απόφαση, να ανοίξουν γραφείο τύπου για την καλύτερη ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας, και εκλογή, συντονιστικού οργάνου, για το συντονισμό του αγώνα.

Η ΕΣΗΕΑ έθεσε στη διάθεση των εργαζομένων το κτήριο όχι μόνο για συμπαράσταση, αλλά και για ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα αν θέλουν να εκπέμψουν. Επίσης την ερχόμενοι εβδομάδα, έχουν κληθεί στην Αγία Παρασκευή στο νέο στρατηγείο τα διεθνή ΜΜΕ να ενημερωθούν για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα