Μαγνητική καταιγίδα: Τι είναι πραγματικά - κίνδυνοι

12:15 28/5/2013 - Πηγή: TNSite

Μπορεί οι επιστήμονες να έχουν σημάνει «Πορτοκαλί» συναγερμό για την μαγνητική καταιγίδα που έρχεται σήμερα αλλά ο Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κύριος Γιάννης Δαγκλής επεξήγησε τον βαθμό επικινδυνότητας:

«Ίσως να σας απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει μαγνητική καταιγίδα ούτε σήμερα, ούτε αύριο! Απλώς το 2013 είναι η χρονιά με ιδιαίτερη έξαρση στη δραστηριότητα του Ήλιου. Επομένως υπάρχει γενικά κίνδυνος, επειδή ο Ήλιος είναι στο μέγιστο των διαταραχών του. Αυτό σημαίνει

ότι είμαστε σε μια περίοδο, η οποία έχει κινδύνους».

Τι είναι η μαγνητική καταιγίδα

Η μαγνητική καταιγίδα δημιουργείται στην Γη όταν κάποια πολύ ισχυρή διαταραχή από τον Ήλιο διαδοθεί στο διάστημα και χτυπήσει τη Γη με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξουν οι ιδιότητες του μαγνητικού πεδίου!

Μάλιστα, ο κύριος Γιάννης Δαγκλής θέλοντας να εφησυχάσει τον κόσμο είπε: «Πράγματι στις 22 Μαΐου έγινε μια ηλιακή έκρηξη αλλά δεν ήταν από αυτές που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε!»

Τόνισε, ακόμα ότι: «Η μαγνητική καταιγίδα έφτασε στη Γη, είχε επίδραση αλλά όχι σε βαθμό που να φοβόμαστε!»

Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, εκείνοι που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί επειδή «η καρδιά λειτουργεί με ηλεκτρικούς παλμούς», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Καθηγητής.

Star.gr

Madata

Keywords
Αναζητήσεις
ti ine i magnitiki
Τυχαία Θέματα