Μαχητική ισλαμιστική οργάνωση πίσω από τη δολοφονία τουριστών

10:07 23/6/2013 - Πηγή: TNSite
Μια μαχητική ισλαμιστική πακιστανική οργάνωση με την ονομασία Τζουντούλαχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σήμερα σε ξενοδοχείο σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της επαρχίας Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν του βορείου Πακιστάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα ξένους τουρίστες (πέντε Ουκρανούς, τρεις Κινέζους και ένα Ρώσο) και τον πακιστανό ξεναγό τους.

«Αυτοί οι ξένοι είναι εχθροί μας και με υπερηφάνεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το φόνο τους και θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις και στο μέλλον», δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Τζουντούλαχ, ο Άχμεντ

Μαρουάτ.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας της χώρας, συμπεριλαμβανομένης μιας ενέδρας το Φεβρουάριο του 2012 όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 18 επιβάτες ενός λεωφορείου.

Η επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, η οποία συνορεύει με την Κίνα και το Κασμίρ, θεωρούνταν μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Πακιστάν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκεί επιθέσεις εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας.

Ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκαν επίθεση ξένοι τουρίστες στην εν λόγω επαρχία, η οποία φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα