ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.: Εκδήλωση για την βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα

07:29 20/5/2013 - Πηγή: TNSite

ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.: Εκδήλωση για την βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα

17/5/2013

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την εκδήλωση της Κίνηση Αδερφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (KIN.A.Ψ.Υ) «Γνωριμία με τη βιοιατρική έρευνα στην Ελλάδα» και τις επιστημονικές θέσεις που αναπτύχθηκαν την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στην εκδήλωση, εξειδικευμένοι ομιλητές τοποθετήθηκαν,

μεταξύ άλλων, για τη σχέση εγκεφάλου με την ψυχική νόσο και εξήγησαν το νευροβιολογικό υπόβαθρο των ψυχικών νόσων στους στενούς συγγενείς ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για τον Εγκέφαλο που υλοποιεί για τον Μάιο 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιρλανδική Προεδρία υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία, ενώ έχει τεθεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Σχετικά με την ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.

Η Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), παρέχει μηνιαία ομαδική ψυχολογική στήριξη στα αδέλφια ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Τα μέλη της προωθούν την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των αδελφών τους, μέσα από την διασύνδεση με τα Κέντρα Ημέρας και τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς. Διεκδικούν λύσεις από το υπουργείο Υγείας, και καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα προωθούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης σε σχέση με την Ψυχική Υγεία, ενώ ταυτόχρονα έχουν στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των αδερφών μέσα από δράσεις κοινωνικής δικτύωσης, εκδρομές, συζητήσεις.

Μάθετε περισσότερα: www.kinapsi.gr

TA NEA

Keywords
Τυχαία Θέματα