Και τώρα οι δυο τους...

22:15 3/6/2013 - Πηγή: TNSite

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "σκούπισαν" ΑΓΟΡ και Πανιώνιο, αντίστοιχα, έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής στην Α1 και για 8η συνεχόμενη σεζόν θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή! Τζάμπολ στους τελικούς την Παρασκευή (7/6) στο ΣΕΦ.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Πανιωνίου στη Νέα

Σμύρνη με 62-64 και προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει για μία ακόμα χρονιά τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Οι κυανέρυθροι δυσκόλεψαν αρκετά τους πράσινους, οι οποίοι όμως ήταν πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να συμβαδίζουν στο σκορ, με τον Αθηναίου να είναι ζεστός στο ξεκίνημα και με 10 πόντους να οδηγεί την ομάδα του στο σκοράρισμα και τον Πανιώνιο να προηγείται με 13-6. Ο Πεδουλάκης πέρασε στον αγώνα τον Σχορτσιανίτη ο οποίος προκάλεσε προβλήματα στους αντιπάλους του.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με ένα σερί 9-0 με τρίποντα των Γκουίν και Μπράμου (2) ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα προβάδισμα 18-22 αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Με την είσοδο του Μπόγρη ο Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, με τους κυανέρυθρους να περνούν μπροστά με 32-31 στο 18ο λεπτό. Το ημίχρονο τελικά έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ με 35-36.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλο του, και προηγήθηκε με 37-46 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας ως αιχμές του δόρατος τους Κάρι και Λάσμε. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο δεν έδειχνε ικανός να ανοίξει τη διαφορά με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ροκακίζει το σκορ όσο περνούσε ο χρόνος.

Ο Σχορτσιανίτης συνέχισε να φθείρει τους ψηλούς του Πανιωνίου με φάουλ, και ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική διαφορά στο 35ο λεπτό, 47-59. Ο Πανιώνιος θα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι γυρίζοντας την άμυνα του σε ζώνη, ωστόσο οι πράσινοι ήταν πιο ψύχραιμοι φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση με 62-64

Keywords
Τυχαία Θέματα