Και τώρα... «χτίζουμε»

07:36 22/4/2013 - Πηγή: TNSite
Μία εφιαλτική σεζόν ολοκληρώθηκε χθες για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα τερμάτισε έκτη μένοντας εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και μοναδική περίπτωση εξόδου στο Europa League είναι να μην εξασφαλίσει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα (σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη), κάτι που όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Πλέον δεν επιτρέπονται ανάλογα λάθη. Για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός

ψηλά χρειάζονται σωστές και προσεκτικές επιλογές, παρότι τα οικονομικά μέσα θα είναι ακόμη πιο περιορισμένα σε σχέση με τη φετινή περίοδο. Το «χτίσιμο» της νέας ομάδας θα αναλάβει η τριανδρία Αναστασίου, Σαραβάκου και Νταμπίζα.

Ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα. Δεν πήγε στο ΟΑΚΑ για το ματς με τη Βέροια, αλλά είχε επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζου (κατά κάποιες πηγές οι δυο τους δείπνησαν μαζί) και η πρόσληψή του στη θέση του προπονητή θα επισημοποιηθεί πιθανότατα Τρίτη ή Τετάρτη. Το ίδιο ισχύει και για τους Δημήτρη Σαραβάκο και Νίκο Νταμπίζα, που προορίζονται για τις θέσεις του τεχνικού διευθυντή και συμβούλου αντίστοιχα. Οι δυο τους λέγεται πως είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και μένει να αποσαφηνιστούν και να διαχωριστούν οι αρμοδιότητές τους.

Ξεκαθάρισμα στο ρόστερ

Επί τάπητος θα τεθεί σε πρώτο πλάνο το υπάρχον ρόστερ. Θα αποχωρήσουν παίκτες που δεν βοήθησαν, όπως οι Κάιπερ, Εσπάρθα, Φορναρόλι, Βελάσκες και Καζιγιάμα, ο ικανός πλην όμως ιδιόρρυθμος και ασύμφορος οικονομικά Κουίνσι και ο πανάκριβος για τα νέα δεδομένα Μπουμσόνγκ (με τους δύο τελευταίους πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για το διαζύγιο). Τοτσέ και Βιτόλο, που πρόσφεραν στην ομάδα, θα μείνουν μόνο αν δεχτούν πολύ μεγάλη μείωση, κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο, ενώ δύσκολα θα παραμείνει ο δανεικός Σισοκό. Στόχος είναι να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Σεϊταρίδη, Μαρίνο, Φιγκερόα και πιθανώς τον Μπαρμπαρούση. Παρελθόν θα αποτελέσει ο Φουρλάνος, που έχει προσύμφωνο με την Μπριζ.

Όσο για τα μεταγραφικά, η τελική απόφαση θα ανήκει στους Αναστασίου, Σαραβάκο και Νταμπίζα.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα